Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ENGELSİZ ÇANAKKALE KONUŞULACAK

Çanakkale’de STK’ların da katılımı ile Valilik himayelerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü organizasyonunda, “Engelsiz Çanakkale Çalıştayı” gerçekleştirilecek.

ENGELSİZ ÇANAKKALE KONUŞULACAK
16 Ocak 2024 - 13:00
Çanakkale Valiliği tarafından yapılan bilgilendirmede, “Ülkemiz engelli politikalarını, değişen ve gelişen toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek düzenlemelerle, engelli bireylerin toplum içerisinde hak ettikleri değeri göreceği, insani yaşam koşullarının sağlanıp, bireylerin diğer tüm vatandaşlar gibi eşit haklardan faydalanabilmesi için ortak çalışma imkânlarının arttırılmasının, sağlanan fırsat eşitliği konusunda işbirliği ve ortaklık yaratmak adına yeni fırsatlar yaratacak şekilde planlamaya özen göstermektedir.
Politikaların engelli bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek, engelliliğin sınırlarını ortadan kaldıracak, kentimiz engellileri arasında bilgi ve deneyim alışverişinde bulunularak, sürdürülebilir, gerçekçi, yenilikçi ve bireylerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yapılandırılmasını desteklemek için “Engelsiz Çanakkale Çalıştayı” gerçekleştirilmesi planlanmıştır.
Bu kapsamda Engellilik alanında çalışma gerçekleştiren Sivil Toplum Kuruluşlarının talepleri kapsamında Çanakkale Valiliğimiz himayelerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce organize edilen “Engelsiz Çanakkale Çalıştayı” 17 – 18 Ocak 2024 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi, Profesör Doktor Sayın Deniz Yengin Moderatörlüğünde, Çanakkale Deniz Polisevinde gerçekleştirilecektir.
Çalıştayda Kentte Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik, Kentte Kurumsal Hizmetlere Erişim, Afetlerde Engellilik ve Çözüm Önerileri, Kentte Engelli İstihdamı ve Çalışma Yaşamında Karşılaşılan Sorunlar, Kentimizde Uygulanabilecek Engellilere Yönelik Geliştirilebilecek Uygulama, Eğitim, Organizasyon vb. Yenilikçi Fikir Önerileri olmak üzere 5 focus grup, masa çalışması gerçekleştirilecektir. “Engelsiz Çanakkale Çalıştayı”nın kentte engellilik alanına ilişkin sorunlarının tespit edilerek çözüm önerilerinin ortaya çıkarılması sağlanacak olup Çalıştayda edinilen bilgilerin Engellilik alanında harekete geçmeyi desteklemesi, Engelsiz Çanakkale fikrine öncülük etmesi beklenmektedir” ifadeleri yer aldı.

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum