Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

EĞİTİMDE FARK YARATACAK

17 Aralık 2019 - 17:43

Çanakkale'de bu sene eğitim-öğretim faaliyetine başlayan okullarından birisi ise Kalabaklı Köyü’ndeki Açı koleji oldu. Butik okul mantığı ile köy enstitüleri vizyonuyla öğrencilere eğitim vermeyi hedefleyen Kolej, aynı zamanda Çanakkale’nin ilk butik okulu.

 Arttırılmayan kapasitesi ile atölyeleriyle, farklı fiziki yapısı ile dikkat çeken okul, öğrencilerin hangi alanlarda başarılı olacaklarını ise doğrudan öğrenciye bırakan bir model izliyor. Kolejin Kurucusu Mehmet Burak Şahbaz okulu anlatırken,

“Biz burada çocuklar özgür iradeleri ile kendi yollarını çizsinler istiyoruz.” dedi. Çanakkale son yıllarda özel okul cenneti haline gelirken, birbiri ardına açılan ve eğitim faaliyetlerine başlayan okullar dikkat çekmeye devam ediyor. Özellikle köylerde, şehir merkezine uzak açılan okullar, şehir hayatının karmaşasından uzaklaşarak kalabalık olmayan sınıflarda öğrencileri bir araya getirmeyi hedefliyorlar. Bu okullardan birisi ise Kalabaklı Köyü’nde açılan Kolej oldu… Bu sene eğitim-öğretim faaliyetine başlayan, üstü açık bina yapısıyla, atölyeleri ve doğa içerisindeki konumu ile dikkat çeken okul, Çanakkale’deki tek butik okul konumunda bulunuyor. Ahırların, ineklerin, kuşların tam ortasında, doğal bir yaşamın arasında bulunan okulda okuyan öğrenciler ise şehir hayatından uzak eğitim ve öğretimlerine devam ediyorlar. Kapasite artışında bulunmayan ve küçük yapısını muhafaza etmek isteyen okul, köy enstitüleri modeli ile öğrencilere farklı bir eğitim sistemi sunuyor.
Okulun Kurucusu Mehmet Burak Şahbaz ve Kurucu Müdürü Necdet Çetin, dün basın mensupları ile okulda bir araya geldiler. Önce okul gezdirildi daha sonrasında basına okulla ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.
 

Kolejin Kurucu Müdürü Necdet Çetin, “Biz Açı Koleji olarak, 9 Eylül günü eğitim-öğretime başladık. Çalışmalarımız gayet iyi gidiyor… Açı Koleji olarak, biz Çanakkale’de butik okul mantığını oturmaya çalışıyoruz. İlkokulumuzda, ortaokulumuzda, lisede birer şube olarak yola çıktık ve ikinci şubeleri açmayacağız. Okulumuzda devletin verdiği 430 kapasite olmasına rağmen, biz bunun 370 kişi kapasitesini kullanacağız. Sınıflarımız için devlet 24 kontenjan vermesine rağmen, biz 20 kişi ile yola devam edeceğiz. Okulumuzu daha fazla büyütmeden, butik okul mantığını Çanakkale’de oturtacağız. İnsanların genel anlamda devlet okullarından şikayetleri kalabalık oluyor. Herkes bizim okulumuz çok güzel, öğretmenlerimiz çok güzel ama sınıflar kalabalık şikayetinde bulunuyorlar. Aynı kalabalık okulu çocuklara özel okulda da yaşatmanın bir anlamı olmadığını düşünüyoruz. Çanakkale’ye kazanım elde ettirmek istiyoruz” Amacımız Çanakkale’ye bir kazanım elde ettirmek, çocuklarımızın iyi eğitim görmelerini sağlamak. Öncelikle biz eğitim ayağımızı hiç aksatmadan yola devam etmeliyiz diye düşünüyoruz. Biz ticarethane olarak değil, eğitim kurumu olarak anılmak istiyoruz” dedi. Çocuklar üzerinde bırakmak istediğimiz temel etki mutluluktur. İş hayatına bu çocuklar atıldığı zaman iş yerlerinde mutlu olduklarında verim artacaktır. Mutluluk verimi arttıran bir etkendir. Öğrencinin işi ders ise, okula mutlu gelip buradan mutlu ayrılması önemlidir. Sabahları kendi istekleri ile kalkıp okula gelen çocuklar istediğimiz profildeki öğrencilerdir” ifadelerinde bulundu.



 


YORUMLAR

  • 0 Yorum