Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

EBELİK ÖĞRENCİLERİ KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

7. Uluslararası 11. Ulusal Ebelik Öğrencileri Kongresi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

EBELİK ÖĞRENCİLERİ KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
08 Mayıs 2021 - 11:22
ÇOMÜ tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan çevrimiçi etkinliğe ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ünver, Sağlık Hizmetler, MYO Müdürü Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayten Dinç’in yanı sıra çok sayıda ulusal ve uluslararası ebelik öğrencisi katıldı.
Ebelik mesleğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla yapılan bilimsel düşüncelerin paylaşıldığı kongrede açılış konuşmasını yapan Kongre Başkanı Bircan Özcan ebelik mesleğine dair bilgilendirmelerde bulundu.
Doç. Dr. Ayten Dinç konuşmasında; “kongremizin temasını “Ebeler: Geleceğe yön verir” olarak belirledik. Ebeler ailelerin hayatlarında büyük farklar yaratabilmektedir” diyerek ebelik mesleğinde güncel ve bilimsel yaklaşımları aktardı.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ünver,  Ebeler Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında şunları aktardı:
“Ebeler hayatta karşılaştığımız ilk bilim temelli meslek gurubudur. “Hayat nasıl sağlıkla başlarsa, öyle gider” ve bu bağlamda ebelik çok önemli ve değerlidir.
Beşikten mezara kadar ilim tahsil edilmelidir fikriyle hayat boyu öğrenmenin en sürekli yapılacağı yerler bilimsel kongrelerdir. Okuyan ya da mezun olmuş öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle birlikte bir araya gelerek bilim adına paylaşımlar yatığımız akademik çalışmaları çok önemsiyoruz. Bu bağlamda uzun süredir bu kongre için çalışan, kongreye emek veren herkese teşekkür ediyorum.”
ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, kongrede yaptığı konuşmada “Çanakkale ve üniversitemiz bilimsel toplantıların yapılacağı en güzel yerlerden birisi. Ancak Covid-19 Pandemisi nedeniyle dijitalde bir araya geldik. Buna rağmen oldukça yoğun bir katılımcı olduğunu görüyorum. Bilimsel çalışmaların paylaşılacağı bu kongrenin başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi. 
2 gün süren kongre, konuşmalar ve soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum