Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ" STANDI KURULDU

31 Mayıs “Dünya Tütünsüz Günü” kapsamında Tütün ürünü kullanımının sağlık ve diğer zararları konusunda toplumda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve sağlıklı yaşam davranışlarını geliştirmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşları bilgilendirmek amacıyla stant açıldı.

"DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ" STANDI KURULDU
01 Haziran 2022 - 10:15
Tütün ürünlerinin zararlarına karış halkı bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak amacıyla sağlık çalışanları tarafından kordonda açılan standa gelen vatandaşlara sağlık ekipleri tarafından karbon monoksit ölçümü yapıldı ve el broşürleri dağıtılarak geniş kapsamlı olarak bilgilendirmelerde bulunuldu.
Standı ziyaret ederek sağlık personellerinden bilgiler alan Vali İlhami AKTAŞ, tütün kullanımının büyük bir toplumsal sorun olduğunu ifade etti.
Tütün ürünlerine harcanan ekonomik değerin tasarruf edilmesi gerektiğinin de önemine dikkat çeken Vali İlhami AKTAŞ, “Sağlık harcamalarının azaltılması, iş gücü kaybının önlenmesi ve en önemlisi insanımızın sağlıklı bir hayat sürmesi için tütün ürünleriyle her türlü mücadeleyi vermeye kararlıyız” dedi.
Stant ziyaretlerinde Vali İlhami AKTAŞ’a İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat YILMAZ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir ÇELEN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat YILMAZ ve İl Sağlık Müdürlüğü personelleri eşlik etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum