Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DİK DURDU TURNAYI GÖZÜNDEN VURDU

Yerel seçimler öncesi herkes aday, adayım falına bakarken, Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi’nde rüzgârlar her an farklı köşelerden esiyor.

DİK DURDU TURNAYI GÖZÜNDEN VURDU
17 Kasım 2023 - 11:43
Kendi gurubu tarafından sessizce adaylığı sonlandırılan Ülgür Gökhan’ın ardından muhtemel aday adayları ortaya çıkmaya başladı. Erdal Gezen, Mehmet Öngen ve Muharrem Erkek, aday adayı olduklarını açıklarken, İrfan Mutluay’ın da adaylığını açıklayacağı öğrenildi. CHP Çanakkale aday adayları “Adaylığımız açıklanırsa seçim garanti” duygularıyla çevresine belediyede vereceği görevleri de paylaşmaların devam ettiği ileri sürüldü.
Hesaba katılmayan, kesin hesabı unuttular…
Öte yandan, büyük kurultay öncesi aday adaylarının bağlı bulunduğu guruplar, Genel Başkan adaylarını açıklayıp kurultay öncesi tavırlarını kazanca dönüştürmeye çalışmışlardı. Hatta bazı gruplar bir adım daha ileri gidip Çanakkale’de değişimci genel merkeze gidince imza vermeyerek ortada durduğunu gösterip durumu idare etmişti.

Aday adayları içerisinde dik duran, ilk günden bugüne kadar söylemleri ile tavrı tek örtüşen isim olan, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’un adaylığına sıcak bakıldığı ileri sürüldü. CHP, Genel Merkez çevresinden edinilen bilgiler ışığında, Mert Uygun’un Çanakkale Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesinin de siyasi çevrelerde sürpriz olarak karşılanmaması gerektiği konuşuluyor.
Mert Uygun’un aday olması durumunda Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisi’nde tüm dengelerin, gurupların da değişmesine kesin gözü ile bakılıyor.
Parti Meclisi Üyesi Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ile Mert Uygun, kurultay öncesi net tavırları ile dikkat çekmişti. Milletvekili Özgür Ceylan kurultay da Parti Meclisi’ne girerek mükâfatını alırken, Mert Uygun’un da Çanakkale Belediye Başkan adaylığına sıcak bakılacağı belirtildi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç