Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DEVA PARTİSİ'NDEN 'ORTAK CUMHURBAŞKANI ADAYI'

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Çanakkale’ye gelerek bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

07 Ocak 2022 - 11:45
Basın mensupları ile bir araya gelen Yeneroğlu, Çanakkale’de DEVA Partisi’nin yapılanması hakkında bilgi vermesinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda da bulundu. Yeneroğlu, “Biz ortak bir cumhurbaşkanı adayı ile çıkılması gerektiğinin daha doğru olacağının kanaatindeyiz. Diğer siyasi partilerle görüşüyoruz” şeklinde konuştu.

Deva Partisi Çanakkale İl Başkanlığı Binası’nda düzenlenen basın açıklamasında DEVA Partisi İstanbul Milletvekili, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu ve İl Başkanı Berkan Karaca yer aldı.
Gündeme ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dair açıklama yapan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili, Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Yeneroğlu, ayrıca basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Yeneroğlu, öncelikle Çanakkale’de çeşitli ziyaretler yaptıklarını ve esnaf ile buluştuklarını söyledi. Milletvekili Yeneroğlu, “Son aylarda bir taraftan teşkilatlanma programını oluştururken, ki bu hafta 100 bin üyeyi aşmışız. Bütün ilçelerde teşkilatlanma çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
“ÜLKE ADETA KORKU CUMHURİYETİNE DÖNÜŞMÜŞ”
Ardından basının sorularını cevaplayan Yeneroğlu, Çanakkale’de KHK’lılarla buluşması sorulması üzerine, “KHK sorunu Türkiye’nin her gittiğimiz yerinde öncelikli konuların başında. Türkiye’nin hukuk devletinden ne kadar uzaklaştığının en net göstergelerinden birisi KHK mağduriyetleridir. Bu mağduriyetlerin temelinde olan ceza yargılamaları bugün 1 milyon 600 binden fazla insana ulaşmış vaziyette. Düşünün son bugün 1 milyon 600 binden fazla insan terör örgütü iddiası ile soruşturma geçirmiş. Bu rakamların çok farkında mıyız diye düşünüyorum? Toplum bunun karşısında sessiz çünkü insanlar korkutulmuş. Bugün ülke adeta korku cumhuriyetine dönüşmüş” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI ADAYININ BİRİNCİ TURDA SEÇİMİ KAZANMASI GEREKİYOR”
Bir başka basın mensubunun sorduğu soruya cevap veren Yeneroğlu, “Ülkede İçişleri Bakanının saçmalıkları uyanıyoruz. ‘Ayağına sıkın hesabını bana sorun’, ‘Yıkın binasını bir gün sonra mahkeme kararını çıkartın’ diye normalde bir hukuk devletinde söylenemeyecek cümleleri, anayasayı öncelikli olarak sokakta korumakla mükellef olan bir İçişleri Bakanının her gün dile getirdiği bir ülke ortamı içerisindeyiz. Dolayısıyla hiç olmadığı kadar hukuk devletinden uzak bir vaziyette Türkiye. Böyle bir ülkede seçim güvenliğinden de bahsetmek mümkün olmaz. İstanbul seçimlerinde gördük. O zaman Ak Partili olmama rağmen tutumumu ortaya koymuştum. Asgari müştereklerde bütün demokratik partilerin bir araya gelmesi ve bu iktidarı sonlandırması gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili şu anda ülkede tablo belli. Bunun karşısına Deva Partisi olarak bize göre; bir cumhurbaşkanı adayı ile çıkması gerekiyor. Bu adayın da birinci turda seçimi açık ara kazanması gerekiyor. Çünkü ikinci tura gidildiği takdirde çok karışık olaylarla ülke karşı karşıya kalabilir. Biz ortak bir cumhurbaşkanı adayı ile çıkılması gerektiğinin daha doğru olacağının kanaatindeyiz. Diğer siyasi partilerle görüşüyoruz” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum