Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"DESTANLAR ŞEHRİ ÇANAKKALE KİTAP GÜNLERİ" BAŞLADI

ÇTSO Çanakkale Evi’nde açılan ‘Destanlar Şehri Çanakkale Kitap Günleri’ başladı. ÇTSO Çanakkale Evi'nde düzenlenen kitap günleri etkinliğine, Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, yazarlar ve kitapseverler katıldı. Kitap stantlarını tek tek gezen İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Kemal Dokuz, yayın evleri ve yazarlardan bilgi aldı.

02 Nisan 2019 - 15:21 - Güncelleme: 02 Nisan 2019 - 15:28

20 standın yer aldığı Çanakkale Kitap Günleri'ne katılan yayın evlerinin yazarları imza günü gerçekleştirecek. Çanakkale ve tüm Türkiye’den bir çok yayın evinin yanı sıra bir çok yazarda okurları ile buluşma imkanı bulacak. Bu etkinlikte Çanakkale’nin tek yayın evi olan ‘İmroz Yayın Evi’ ve yazarları da bu etkinlikte yer alıyor.20 stant ve 200’den fazla eserin okurları ile buluştuğu etkinlik 12 gün sürecek.Çanakkale Akademi Şiir Ailesi ve MSR Fuarcılık tarafından organize edilen, ÇTSO Çanakkale Evi’nde başlayan etkinlik 2-14 Nisan tarihleri arasında gezilebilecek.

20 stant ve 200’den fazla esrin yer aldığı etkinlik hakkında bilgi veren Jale Çoğal; “Çanakkale Akademi Şiir Ailesi ve MSR Fuarcılık tarafından düzenlenen etkinliğimize Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim müdürlüğünün katkıları ile yapıyoruz. Kitap günlerimize ÇTSO Çanakkale Evini tahsis ederek de destek verdi. Yirmi stant ve 200 den fazla eser ile etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. İlk gün olmasına rağmen ilgi ve alaka oldukça yoğun. Burada bir çok şehirden yayın evi ve yazarımız okurları ile buluşuyor. 12 gün boyunca herkese hitap edecek eserler ile yazarlarımızın imza günleri düzenlenecek. Ayrıca okullarımızın ziyaretleri olacak ve stantlarımız sabah 10 ile akşam 19 arasında açık kalacak” dedi.

Çanakkale'nin tek yayın evi olan İmroz Yayın Evi'nin sahibi Yazar Ufuk Cankaya fuar ile ilgili verdiği bilgide; "Çanakkalemiz yine bir Kitap Fuarı ile buluştu. Çanakkale'nin  iyi bir okul olduğunu biliyorum ve Çanakkale halkını Kitap Fuarımıza bekliyoruz. Çok değerli yayın evleri fuarımızda yer almaktalar. 25 tane stant var burada çok değerli eserlerle buluşacaklar. Çocuklar için güzel stantlar var. Çanakkale halkını 13 sürecek bu etkinlikte kitaplarla buluşturmak istiyoruz. Biz de İmroz Yayın Evi olarak yerimizi aldık. Özellikle Çanakkale'de bulunan, yazar olmak isteyen ve elinde yazıları olan kişileri standımıza bekliyoruz. Çünkü Çanakkale'nin tek yayın eviyiz. İmroz Yayın Evi olarak hem kitaplarımızı burada okurlarla buluşturmak istiyoruz hem de yeni yazarlarla buluşmak istiyoruz. Sizleri kitap fuarımıza bekliyoruz Çanakkale Evinde" dedi.

Bir çok yazarın yanı sıra Çanakkaleli yazar ve yayın evlerinin de stantlarının bulunduğu etkinlikte, akademik yayınlarda dikkat çekiyor. ‘Terazi Yayınları’ sorumlusu Hazel Çağan Elbir ise; “ 10 yıllık bir yayın eviyiz ve ilk kez burada stant açıyoruz. Terazi yayınlarının kitapları ve içerikleri bakımından Çanakkale gibi tarihin beşiği olan bir şehirde olmak bizim için çok ayrı bir gurur. Bir çok akademik çalışmanın yanı sıra dergilerimiz ile de okurlarımız ile buluşuyoruz” diye konuştu.

Çanakkale Akademi Şiir Ailesi ve MSR Fuarcılık tarafından düzenlenen ‘Destanlar şehri Çanakkale Kitap Günleri 2-14 Nisan tarihleri arasında ÇTSO Çanakkale Evi’nde sabah 10:00 ile akşam saat 19:00 arasında gezilebilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum