Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DENİZDEN ÇUVAL ÇUVAL ŞİŞE ÇIKARILDI

Çanakkale Liman Başkanlığı, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinliği kapsamında Yat Limanında deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Denizin dibine dalan Balıkadamlar çuval çuval alkol şişesi çıkardı.

01 Temmuz 2019 - 14:14

Çanakkale Liman Başkanlığına bağlı Balıkadamlar 1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinliği kapsamında Yat Limanında deniz dibi temizliği yaptılar.  Düzenlenen Deniz Dibi temizliği programında Çanakkale Liman Başkanı İsmail Gümüş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat,  Kurum Müdürleri ve Liman Çalışanları katıldı. 13 dalgıcın katıldığı Deniz Dibi temizliği kapsamında Yat Limanında temizlik gerçekleştirildi. 

Yapılan temizlik sonrasında vahim tablo karşısında bir açıklama yapan ve vatandaşları daha bilinçli olmaya davet eden Liman Başkanı İsmail Gümüş “Sabahki törenlerimizin ardından Balıkadamlarımızla deniz temizliği gerçekleştirdik ve denizlerimizin ne kadar kirli olduğunu gördük. Çevre için çok kötü bir durum. Böyle olmaması gerekiyor ve herkesin denizlere sahip çıkması gerekiyor.  Denizler bizim geleceğimiz. Onun için daha dikkatli olmamız gerekiyor.  Vatandaşımız bu konularda çok duyarsız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın çok çalışmaları var ama bu konuda maalesef vatandaşımız kendini bilmiyor.  İçtiği veya yediği şeyleri çöp tenekesine bırakabilir veya bir yere bırakabilirler. Ama ne yazık ki  denize atmayı tercih ediyorlar. Bu da yanlış çünkü denizler hepimizin” dedi.

Vatandaşın yüzmek, balık tutmak ve gün batımına karı oturmak için yoğun olarak kullandığı Yat Limanında deniz dibi temizliği yapan yaklaşık 13 Balıkadamlar her dalışında bir çuval dolusu şişe çıkarıldı. Alkol tüketimin yoğun olduğu bölgelerden bir olan Yat Limanında birasını içen şişeyi denize atmış. Balık adamlarının her dalışında bir çuval alkol şişesi çıkarması vatandaşları da şaşkına çevirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum