Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 96 YAŞINDA

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96’ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP Çanakkale il örgütü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

09 Eylül 2019 - 15:56

9 Eylül 1923 tarihinde kurulan CHP 96’ıncı yaşını kutladı. CHP Çanakkale il örgütü tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ile Özgür Ceylan, CHP’li belediye başkanları, CHP il örgütü, ilçe örgütleri ve partililer katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline çelenk bırakıldı.

Ardından ise CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından Belediye İş Merkezi’nin yanında bulunan İsmet İnönü heykeline de çelenk bırakılmasıyla tören sona erdi.

Törende konuşma yapan CHP İl Başkanı Güneşhan, CHP’nin 96’ınncı kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onurunu, mutluluğunu ve haklı gururunu yaşadıklarını belirterek; “Türkiye’nin Birleştirici gücü olan partimiz, çağdaş, laik ve demokratik sosyal hukuk devletinin, yargı bağımsızlığının, insan haklarının, kadın erkek eşitliğinin, hoşgörünün, huzur ve barış ortamının savunucusu ve teminatıdır. Günümüzde, tek adam rejimi tarafından birer birer yok edilmeye çalışılan cumhuriyet kazanımlarının yılmaz savunucusu, karanlığın ve cehaletin amansız düşmanıdır. 96 yıllık şanlı geçmişiyle ulu bir çınar olan CHP, birlik ve bütünlüğü korumak, toplumsal barışı sağlamak, demokrasiyi güçlendirmek ve sosyal adaleti hakim kılmak için Atatürk’ün aydınlattığı yolda büyük bir azim ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Ebedi Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk benim iki önemli eserim var demiştir. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisidir. CHP bu ülkenin güvencesidir. Sigortasıdır. CHP’si var oldukça Türkiye Cumhuriyeti de ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum