Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ŞEHİTLER ABİDESİ'NDE

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale Şehitler Abidesi’nde düzenlenen tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile gerçekleştirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ŞEHİTLER ABİDESİ'NDE
18 Mart 2022 - 17:59
Cumhurbaşkanlığının haberine göre; programa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanı sıra tüm bakanlar katıldı.

Tören alanında ayrıca AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Grup Başkanvekilleri Bülent Turan ve Mahir Ünal, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir yerini aldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çanakkale Savaşları milletimizin vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerinin sergilendiği büyük bir kahramanlık destanıdır. İnanmış, inancı uğrunda ölümü göze almış istiklale âşık bir millet 107 sene önce burada tarihin akışını değiştirmiştir. Çanakkale’de imanlı yürekler karşısında dünyanın en güçlü orduları hüsrana uğramış, işgal ruhu karşısında inanç galip gelmiştir. Vatanını ve hürriyetini canı pahasına korumaya kararlı bir millet karşısında durabilecek hiçbir kuvvetin, hiçbir silahın olmadığı görülmüştür. Türk milleti, Çanakkale’de verdiği eşsiz mücadeleyle tüm mazlumlara umut olmuş, sömürge altındaki birçok ülke, Çanakkale’den ve daha sonra İstiklal Harbi’mizden aldıkları ilhamla kendi mücadelelerini başlatmışlardır. Çanakkale Zaferi bu bakımdan sadece bizim değil, Balkanlar’dan Afrika’ya, Avrupa’dan Asya’ya 100 milyonlarca kardeşimizin de ortak zaferidir. Bu şanlı zafer Türkiye’nin ve Türk milletinin olduğu kadar, gözünü ve gönlünü ülkemize çevirmiş mazlum halkların da zaferidir” dedi.
Törende, Büyük Çamlıca Camisi İmam Hatibi Kerim Öztürk tarafından Kur’an-ı Kerim okundu, şehitler için ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehitlik Anı Defteri’ni imzaladıktan sonra, beraberinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte şehitliklere karanfil bıraktı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum