Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇTSO NİSAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 2024 yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, gıda fiyatları görüşüldü.

ÇTSO NİSAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
19 Nisan 2024 - 11:13
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 2024 yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Dünyada gıda fiyatları son bir yılda yüzde 10,5 düşerken bizim ülkemizde yüzde 71 artmış” dedi.
“KENDİ KENDİMİZE YETEN BİR ÜLKE İDİK”
ÇTSO 2024 yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, ekonomik verileri gündeme getiren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü rakamlarına baktığımızda dünyada gıda fiyatları son bir yılda yüzde 10,5 düşerken, bizim ülkemizde yüzde  71 artmış. Benim ilkokul zamanlarımda biz kendi kendimize yeten bir ülke idik. Şimdiki durumun bir sebebi var; üretmiyoruz.  Ulu Önder Atatürk 100 yıl önce, üretmeden tüketen toplumların düşeceği durumu söylemiş. Bu sözü de Odamız binasının yan duvarına yazdık. 85 milyonun bizlere, üreticilere, iş insanlarına ihtiyacı var. İşimiz zor, Allah yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

“PAMUK İPLİĞİNE BAĞLIYIZ”
Semizoğlu, Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere değinerek; “Ticaret Bakanlığımızın açıkladığı geçici verilere göre 2024 yılının Mart ayında ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,1 oranında azalarak 22,6 milyar dolar, ithalat ise yüzde 5,7 oranında azalarak 30,1 milyar dolar seviyesinde kaydedildi. Tabiki burada en büyük dış ticaret açığımız enerji fiyatlarının stabil olması çok büyük etken. Osman Başkanımın bahsettiği geçen haftaki bir gecelik hareketin sonucunda bu sabah haberlerde izledim Avrupa’daki doğalgaz fiyatları yüzde 7,5 artmış. Gerçekten pamuk ipliğine bağlıyız diyebilirim. Tasarruf evde başlar, işyerlerimizde her platformda olmalı ancak Kamu tasarruf politikalarının da acilen uygulanması, ekonomi ve hukuk alanlarında yapılacak reformlarla geleceğe güvenle bakma dileği ile kısaca faaliyetlerimizden ve güncel gelişmelerden bahsetmek istiyorum” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum