Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇOMÜ – TARİHİ ALAN BAŞKANLIĞI ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ GENİŞLİYOR

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı arasında daha önce 2 kez imzalanan işbirliği, yeni bir protokolle daha da genişledi.

ÇOMÜ – TARİHİ ALAN BAŞKANLIĞI ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ GENİŞLİYOR
06 Eylül 2019 - 15:04

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’in imzaladığı protokol uyarınca başkanlığın sorumluluk sahasında ve sorumluluklarına dair yürüttüğü çalışmalarda Başkanlık ve Üniversite arasında işbirliği hedefleniyor.

Buna göre; Çanakkale Savaşları ve Tarihi alana dair hazırlanan akademik ve bilimsel çalışmalar Üniversite Öğretim Üyeleri ve Başkanlığın görevlendirdiği uzmanlardan oluşacak ortak yayın komisyonu tarafından yürütülecek.

Başkanlık tarafından Çanakkale Muharebeleri ve Tarihi Alana dair yapılacak her türlü işlem, çalışma ve proje vb konularda ihtiyaç duyulduğu takdirde Üniversite, akademik danışmanlık konusunda katkı sağlayacak.

Üniversite ve Başkanlık bünyesinde bulunan kütüphaneler ve arşivler Başkanlık personeli ve Üniversite Öğretim Üyeleri ile lisansüstü öğrencilerince müştereken kullanılabilecek.

1.Dünya Savaşı’nda Çanakkale Cephesi ve Tarihi Alana ilişkin düzenlenecek tüm kongre, sempozyum, sergi, çalıştay ve panellerde iki kurum paydaş olarak yer alacak.

Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen, her iki kurum personeli ve idarecilerinin katıldığı imza protokolünde konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, tarihi alanın tanıtılmasının ülkemiz için önemine dikkat çekerek “Bütün dünyada Çanakkale savaşlarının çok iyi bilinmesi gerekiyor. Çanakkale kültür, tarih ve sanat şehri olarak vizyonda olması gerekir. Gençlerimize tarih bilinci vermeye çalışalım. Bu yıl başlattığımız bir projeyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne yeni gelen tüm öğrencilerimize tarihi alanı gezdirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise “Çanakkalemize yapılan her hizmetin vatan hizmeti olduğunu düşünüyoruz. Şehrimizde ÇOMÜ gibi artık uzmanlaşmış bir kurumumuz var. Buradaki hocalarımız bizlere büyük katkılar veriyorlar. Bu sayede ortaya güzel işler çıkartıyoruz. İşbirliğimizin daha da gelişmesini arzu ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum