Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇOMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SEDAT MURAT ÇOMÜ'LÜ ENGELLİ ÖĞRENCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle ÇOMÜ’de okuyan engelli öğrenciler ile bir araya geldi.

ÇOMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SEDAT MURAT ÇOMÜ'LÜ ENGELLİ ÖĞRENCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ
04 Aralık 2019 - 11:49

ÇOMÜ Engelsiz Öğrenci Birimi tarafından Dardanos Yerleşkesinde düzenlenen yemeğe, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Suat Uğur, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Monus, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, ÇOMÜ Engelsiz Öğrenci Birimi Koordinatörü Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurullah Bolat ve Birim Üyeleri; Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Sevda Vurur, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Tutku Ak, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda görevli İsmail Merdin, Birim Sekreterleri Hakan Penbek ile Süleyman Şahin katıldılar.

Acil Yardım ve Afet Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisi sunduğu etkinlikte ÇOMÜ’de eğitim gören engelli öğrencilerin ihtiyaçlarını ve taleplerini dinleyen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, engellilere, engelsiz bir hayat sunabilmek adına yönetim olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’a yaşadıkları sorunları ve isteklerini anlatma fırsatı bulan öğrenciler; dersler ile ilgili sesli materyal temini, sınıfların numaralandırma sistemlerinin kabartma haritaları ya da sesli yönlendirme şeklinde düzenlenmesi ve kılavuz yollar ile ilgili eksikliklerin giderilmesi konularında taleplerde bulundular. ÇOMÜ’de eğitim gören tüm engelli öğrencilerin görev alıp yeteneklerini sergileyebileceği bir program yapmak istediklerini belirten öğrenciler böyle etkinliklerin daha güçlü bir sosyal hayat için önemli olduğunu söylediler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum