Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇOMÜ'LÜ GENÇLERDEN ÖRNEK PROJE

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri ‘Troya Kültür Gezisi’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencileri, Adatepe köy okulundaki ilkokul öğrencisi çocuklarla beraber Troya Müzesi ve Troya Antik Kenti’ni gezdiler.

ÇOMÜ'LÜ GENÇLERDEN ÖRNEK PROJE
20 Mayıs 2022 - 11:22
ÇOMÜ Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; Ayşenur Kahya, Rabia Ülgen, Betül Tezcan ve Rojda Söyler; Adatepe ilkokul çocuklarına tarihi farkındalık kazandırmak ve ilkokul öğrencilerine rol model olabilmek amacıyla ‘’TROYA Kültür Gezisi’’ projesini gerçekleştirdi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında; Adatepe köy okulu çocuklarını Çanakkale’ye getiren Halkla ilişkiler ve Tanıtım programı öğrencileri, Adatepeli ilkokul öğrencileriyle birlikte ilk olarak Troya Müzesine gitti. Her ilkokul öğrencisine bir üniversite öğrencisinin abla ya da abilik yaptığı gezide, üniversiteliler minik kardeşlerine rol model olmaya çalıştı. Üniversite okumanın önemini anlatan halkla ilişkiler öğrencileri, tarihin ve kültürün önemi gibi konularda çocuklarla bol bol sohbet etti.

Müze gezisinin ardından öğle yemeğini de hep birlikte Troya Müzesi’nde yiyen üniversite ve ilkokul öğrencileri, yemek sonrası Troya Antik Kentini gezdi. Truva Atının önünde hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra kenti gezen öğrenciler, Troya Savaşı ve kentteki yaşamla ilgili bilgi aldılar. Ziyaret sonrası sosyal sorumluluk projesi ekibinin kendilerine hazırladıkları hediyeleri alan Adatepeli minikler unutulmaz bir gün yaşadı.

Proje ekibi öğrenciler ders kapsamında hazırladıkları ‘TROYA Kültür Gezisi’ sosyal sorumluluk projesini; Denizbank Çanakkale Şube Müdürü Mümtaz Dönmez, Loresima Sandviç ve Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı’ndan aldıkları sponsorluk ve desteklerle sağladı.
Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulundan ders sorumluları Ögr. Gör. Onur Bayram ve Ögr. Gör. Seçil Düztepe’nin de katıldığı kültür gezisine, Adatepe İlkokulundan ise Adatepe İlkokulu Müdürü Meltem Korkut ile birlikte Adatepe İlkokulu öğretmenleri İsmail Özdemir, Nursen İkramiye, Nermin Şengül ve Şevki Şenyiğit öğrencilerin yanında bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum