Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇOMÜ HASTANESİNDE AŞILAMALAR DEVAM EDİYOR

ÇOMÜ Hastanesinde, dün itibariyle Covid-19’a yönelik aşılama işlemleri başlatıldı. İlk etapta sağlık çalışanlarına uygulanan aşı, sırayla yaşlı bakımevlerinde, engelli rehabilitasyon merkezlerinde, koruma evlerinde kalanların aşılanmasıyla devam edecek.

ÇOMÜ HASTANESİNDE AŞILAMALAR DEVAM EDİYOR
15 Ocak 2021 - 11:26
Covid-19 pandemisi ile mücadelede en etkili tedavi yöntemlerinin başında gelen aşının uygulanacağı diğer grupların Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulacağı belirtildi.
ÇOMÜ Hastanesinde de başlatılan aşılamalar için, 2 poliklinik ve 20 aşı uygulama odası belirlendi. Kolay ulaşılan, acil servisten uzakta, normal poliklinik hastalarıyla aşı uygulanacak kişilerin karışmayacağı bir şekilde hastane bünyesindeki zemin katta bulunan servis alanı, aşı uygulama alanı olarak düzenlendi. Pencere ve kapıların açılmasıyla hava girişinin sağlanabildiği aşı alanlarında antiviral tutucu özelliğe sahip filtrelendirme sistemi ile ortam havası temizlenebiliyor. Aşılama uygulamalarıyla önümüzdeki günlerde sağlık personelinin çoğunun aşılanması hedefleniyor.
Uygulamanın başlatıldığı ÇOMÜ Hastanesinde,  Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Semih Petekkaya, Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Ali Kiraz, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ABD Öğr. Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi  Dr. Öğr. Üyesi Ümit Ali Malçok ve Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okhan Akdur ilk kez aşılanan grup arasında yer aldı.
Sağlık kurumlarında görev alan personel aşı uygulamaları için; MHRS web, MHRS mobil, ALO 182, e-Nabız üzerinden randevu alarak hastanelere başvurabilecekler.
Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen AŞILA Mobil Uygulaması ile hekimler ve sağlık personelleri kolay ve hızlı bir şekilde aşılanma sürecini takip edebilecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum