Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇOMÜ'DE TÜBİTAK PROJELERİ YAZMA EĞİTİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TÜBİTAK tarafından 2237-B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen TÜBİTAK Projeleri Yazma Eğitimleri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi’nden 44 katılımcı ile gerçekleştirildi.

ÇOMÜ'DE TÜBİTAK PROJELERİ YAZMA EĞİTİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
07 Eylül 2019 - 13:12

Koordinatörlüğü Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk tarafından yürütülen ve organizasyonu Proje Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan etkinlikte eş zamanlı olarak 4 ayrı sınıfta, MAG/SBAG, SOBAG, TOVAG/ÇAYDAG VE TBAG alanlarında eğitimler gerçekleştirildi. Eğitimler MAG/SBAG alanında Prof. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk, SOBAG alanında Dr. Öğr. Üyesi Azer Banu Kemaloğlu, TOVAG/ÇAYDAG alanında Prof. Dr. Emin Yılmaz ve TBAG alanında Doç. Dr. Tuğba Tümer tarafından verildi.

Etkinlik koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk, TÜBİTAK Projeleri Yazma Eğitimleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: "2 gün boyunca öğretim üyelerimiz ve Proje Koordinasyon Merkezi çalışanları ile gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde hem proje bazlı düşünme, hem de TÜBİTAK projeleri yazılırken dikkat edilecek noktaların neler olduğu konularında, örnek TÜBİTAK projeleri üzerinden uygulamalı çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Katılımcıların desteklenememiş proje önerilerinin de değerlendirildiği derslerde, bu proje önerileri üzerinde oldukça etkili yönlendirmeler ve iyileştirmeler gerçekleştirilmiştir. Amacı; öncelikle üniversitemiz ve diğer TÜB üyesi üniversitelerimizin TÜBİTAK proje desteklerinden daha fazla yararlanabilmesini sağlamak ve hem ülkemiz hem de uluslararası bilimsel literatüre katkı düzeyini artırmak olan eğitimin sonunda tüm katılımcılarımız, bu etkinliğin kendileri açısından çok faydalı olduğunu belirtmiştir. Ayrıca pek çok katılımcıdan, ilerleyen zamanlarda diğer meslektaşları için de benzer bir etkinlik düzenlenmesi yönünde talep alınmıştır.”

4 ayrı alanda gerçekleştirilen TÜBİTAK Projeleri Yazma Eğitimleri, katılımcılara katılım sertifikalarının verilmesiyle tamamlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum