Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"ÇOK SAYIDA HASTA ARTIŞI VAR!"

"ÇOK SAYIDA HASTA ARTIŞI VAR!"
05 Ağustos 2020 - 11:29
Türkiye Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Corona virüsünün ülkedeki son durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Adıyaman, Çanakkale’nin de içinde olduğu 7 il için ‘vaka artışı’ uyarısı yaparak şöyle dedi:
“HASTALIK ANADOLU’YA YAYILDI”
“Hasta sayısı 1000’in altında tutuluyor ama test sayısı düştü. Ortalama test sayısı yüzde 22. Yeni vaka sayısı da yüzde 23 düştü. Test sayısını ne kadar az tutarsanız yeni hasta sayısını o kadar az görürsünüz. Olgu sayısını azaltmanın en etkili yolu enfeksiyon zincirinin kırılması. Türkiye, test sayısını azaltarak asemptomatik hastaları yakalama imkânımızı maalesef ortadan kaldırıyor ve salgın çok hızlı bir şekilde artıyor. Diyarbakır, Urfa, Erzurum, Rize, Mardin, Çanakkale, Zonguldak gibi illerde çok sayıda hasta artışı var. Manisa’da yoğun bakımda yer kalmamış. Ankara’da da sıkıntılar var. Hastalık, Anadolu’ya yayıldı, insanlar artık maske takmıyor, sosyal yaşamlarına aynı şekilde devam ediyorlar. Biraz da Sağlık Bakanı’nın açıklamalarında iyimserlik var ve insanlar rehavete kapılıyorlar, hükümetin kendisi de ciddiye almıyor ki. Tüm bunlar mutlaka önümüze fatura olacaktır. Problemli bir dönemdeyiz. Turizm sezonu diye hükümet bu rakamları biraz düşük tutmaya çalıştı onları da anlıyorum. Böyle bir durumda ağustos ayında biraz daha sorunun büyümesinden endişe ediyorum.”

“TEMMUZ AYINDA HAREKETLİLİK MAKSİMUM”
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener ise Çanakkale’deki tehlikenin ‘topluluk hareketlerinden kaynaklandığını söyleyerek “Çanakkale için indeks değere göre(Türkiye ortalaması) temmuz ayında hareketlilik maksimum… Parklar ve sahillerde % 169 artış, toplu taşımda % 49, markette %48, perakende ve rekreasyon alanlarında % 34 artış var… Maskeni tak, mesafeni koru, ellerini temiz tut… kapalı, kalabalık alanda temastan kaçın…” şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum