Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇOCUK DOSTU KİTAP SAYISI 2 BİN 354'E ULAŞTI

ÇOCUK DOSTU KİTAP SAYISI 2 BİN 354'E ULAŞTI
28 Mayıs 2026 - 11:17

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların gelişimini destekleyen yayınlara yönelik çalışmalarını sürdürürken, “çocuk dostu” olarak önerilen kitap sayısının 2 bin 354’e ulaştığını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların üstün yararı ilkesi doğrultusunda koruyucu ve önleyici hizmetler geliştirdiklerini belirterek, çocukların hem dijital dünyanın risklerinden korunması hem de nitelikli yayınlarla desteklenmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Bakan Göktaş, çocukların dijital ortamda karşılaşabileceği tehlikelere karşı farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Bu kapsamda Bakanlık olarak çocuklarımızı bir yandan dijital ortamların zararlı etkilerinden korumaya diğer yandan da çocuk dostu yayınlarla gelişimlerini desteklemeye devam ediyoruz.” dedi.

DUY sistemiyle 3 bin 100 zararlı içeriğe müdahale

Bakanlık bünyesinde oluşturulan “Çocuk İçin Dost Uygulamalar” (DUY) sistemiyle çocuklara zarar verebilecek dijital içeriklerin takip edildiğini belirten Göktaş, bugüne kadar 3 bin 100 içerik hakkında işlem yapıldığını açıkladı.

DUY sistemi kapsamında; siber zorbalık, sanal dolandırıcılık, müstehcenlik, zararlı yazılımlar, çocuk hakları ve mahremiyetinin ihlali gibi çocukların gelişimini olumsuz etkileyebilecek içeriklere müdahale edildiğini kaydeden Göktaş, risk altında olduğu belirlenen çocuklara ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri aracılığıyla ulaşıldığını söyledi.

Çocuk Dostu Kitap Listesi Büyüyor

Çocukların doğru kitaplara ulaşmasını sağlamak amacıyla uzman ekipler tarafından hazırlanan Çocuk Dostu Kitap Listesi’nin güncellenmeye devam ettiğini belirten Bakan Göktaş, ailelere de rehberlik edecek çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Çocuklara yönelik basılı eserlerin titizlikle incelendiğini vurgulayan Göktaş, “Komisyonumuz tarafından listeye eklenen yeni yayınlarla birlikte, 2018 yılından bu yana ‘çocuk dostu’ olarak önerdiğimiz kitap sayısı 2 bin 354’e ulaştı.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocukların güvenli ve sağlıklı gelişimine katkı sunacak çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Reklamı Geç