Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇİPLİ KİMLİK KARTLARINDA YENİ DÖNEM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni çipli kimlik kartlarına yönelik başlatılan yeni bir hizmete dair açıklamalarda bulundu.

ÇİPLİ KİMLİK KARTLARINDA YENİ DÖNEM
16 Eylül 2020 - 23:02
Cuma gününden itibaren uygulamaya girecek olan yeni hizmet ile çipli kimlik kartları ile ehliyetler birleşiyor.
Süleyman Soylu yapmış olduğu konuşmasında İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen işlemler hakkında bilgi verdi.
Bakanlığın bu birimleri üzerinden bir yılda 35 milyon vatandaşın hizmet aldığını aktaran Bakan Süleyman Soylu, ehliyet pasaport gibi işlemlerine yönelik önemli uygulamaların hayata geçirildiğini duyurdu. Bakan Soylu bu işlemlerin daha önceden emniyet müdürlüklerinden verildiğini ifade ederek artık vatandaşların taleplerini nüfus idareleri üzerinden gerçekleştirdiklerini açıkladı.
HAFTASONU ÖNCESİ YENİ UYGULAMA BAŞLIYOR
Bundan sonraki süreçte ehliyet ve çipli kimlik kartları için yeni bri uygulamanın başlayacağını ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşların ehliyet taşımalarına gerek olmadığını ifade etti.
 "Cuma gününden itibaren Allah nasip ederse başlatıyoruz. Ehliyeti kimliğimizin içerisine yüklüyoruz. Yani vatandaşımız artık hem ehliyetini hem kimliğini taşımak zorunda kalmayacak. Bizim polislerimiz de denetleme yaparken 'ehliyetin yoksa sana ceza yazarım' demeyecek. Cebimizde çok kart olmayacak"
Bakan Soylu konuşmasının devamında ayrıca bakanlığın yeni çalışmalarına değindi. Bu çerçevede becerebilirsek e-imzayı, banka kartlarını, SGK ve sağlık bilgilerini de bunun içerisine koyacağız, diyen Bakan Süleyman Soylu içerisinde parmak izi ve bioemtrik fotoğrafın olduğu bir kartı sağlayacak kapasiteye sahibiz dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum