Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CİNNET GEÇİRİYORUZ!

Pandemiyle birlikte artan geçinme zorluğu, maddi problemler, kronik depresyon ve beraberinde yaşanan çeşitli sıkıntılar, giderek toplumsal bir cinnet haline dönüşüyor. Dün sadece Çanakkale’de art arda yaşanan üç intihar vakası da, bu yöndeki endişeleri arttırdı.

CİNNET GEÇİRİYORUZ!
26 Mayıs 2021 - 11:23
Bulundukları evlerde hayatlarına son veren 70 yaşlarında bir kadın, bir uzman çavuş ve bir adliye memuru, kenti yasa boğdu.
Son günlerde giderek artan intihar vakalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Özellikle pandemi dönemini kapsayan son bir buçuk yıl içinde intihar oranlarında da ciddi bir artış yaşandı. Uluslararası Para Fonu’nun(IMF) yayınladığı “salgının etkileri ve ülkelerin halka ne oranda mali destek verdiğini” karşılaştıran rapora göre Türkiye, Meksika ve Arnavutluk’la birlikte halkına en az destek veren 3 ülkeden biri oldu.
EN AZ DESTEK TÜRKİYE’DEN!
DİSK-AR’ın istatistiki verilere dayanarak hazırlanan raporda Türkiye, Covid-19 ile mücadeleye (sağlık harcamaları dahil) milli gelirinin sadece yüzde 1,1’i düzeyinde nakit desteği ayırıyor. Türkiye’nin dünyada yapılan toplam nakit harcama ve destekler içindeki payı binde bir. Toplam ekonomik destekler içinde vatandaşa dönük harcama ve desteklerin en düşük olduğu ülke Türkiye…
BİR GÜNDE ÜÇ İNTİHAR
Ülke genelinde göze çarpan bu üzücü tablo Çanakkale’ye de sirayet ediyor. Öyle ki, son günlerde kentteki intihar oranlarında ciddi bir yükselme var. Geçtiğimiz günlerde Ayvacık’ta, yakın zaman önce Tekzen bölgesinde meydana gelen üzücü intiharların ardından dün ise üç intihar vakası daha yaşandı.
Biga’da yaşayan 70 yaşlarındaki bir kadın ile cezaevi karşında oturan bir uzman çavuş ve bir adliye memuru canlarına kıyarak yaşamlarına son verdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum