Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇİFTÇİ BÜYÜK YARA ALDI

ÇİFTÇİ BÜYÜK YARA ALDI
22 Mayıs 2021 - 11:17
Gece saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına, Çanakkale kırsalında oldukça etkili oldu. Özellikle Ayvacık ve Ezine bölgelerinde tarlalar hasar görürken, ekili arazilerde ürünler tahrip oldu. Tahribatın fazla olduğu bölgelerde, çiftçi büyük yara alırken, yağmurdan sonra hasar tespiti yapılacağı belirtildi. Çanakkale dolu ve fırtınadan olumsuz etkilenirken, çiftçi pandemi sürecinde, bir yara da doğadan aldı.
Cuma günü sabaha karşı saat 02.30 sularında başlayan sağanak yağış, beraberinde fırtına ile geldi. Çanakkale’nin özellikle kırsal bölgelerinde fırtına etkili olurken, lokal bölgelerde dolu yağışlı çiftçinin kabusu oldu. Ayvacık’ın Tuzla ve Kösedere bölgeleri ile Ezine’nin Alemşah ve Tavaklı arasında kalan tarlaları dolu yağışından olumsuz etkilendi. Tarlalardaki ürünler bilhassa domates ve fasulye hasar gördü.
Konuyla ilgili Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya ile röportaj gerçekleştirdik. Başkan Kaya, çiftçinin hasarının lokal olarak fazla olduğunu belirtirken, gazetemize “Özellikle Ayvacık Kösedere-Tuzla bölgesinde ve Ezine Alemşah-Tavaklı iskele arasındaki arazilerde, ekili dikili olan domates-biber-fasulye gibi ürünlerde ciddi şekilde hasarlar oluşmuş. Yağışın durması ile birlikte hasar tespit çalışmaları başlayacak. Şu anda zararın boyutu netleşmedi.
Özellikle bazı köylerde dolu etkili oldu. Fırtına ve dolu birleşince, hasarın boyutu arttı” açıklamasında bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum