Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'NİN 8.GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL

Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı gerçekleşiyor.

CHP'NİN 8.GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL
05 Kasım 2023 - 09:20

Kurultayda CHP Genel Başkan Adayı olmak için Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel, Örsan Öymen ve İlhan Cihaner yarışa başladılar. İlhan Cihaner ve Örsan Öymen adaylıktan çekildiler ve Kılıçdaroğlu ile Özel arasında kıyasıya rekabet başlamış oldu.

81 ilden 1.367 kurultay delegesi Ankara’da kurultayda oy kullandılar. Gerçekleşen seçimin ilk turunda Özgür Özel sandıklardan 682 oy aldı. Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. 18 oy ise geçersiz çıktı.

Kurultayda delegeler ikinci turda sandığa gidiyorlar. İkinci turun ardından CHP Genel Başkanı belli olacak.

İkinci tura geçilirken ise sosyal medya başta olmak üzere gazeteciler Kılıçdaroğlu’nun seçimde çekileceği ve Özgür Özel’i tebrik edeceğini yazdılar. O sıralarda başlayan ikinci tur oylamasında ise Kılıçdaroğlu, sandıkta oyunu kullanarak çekilmiyorum dedi.

İkinci turun ardından ise 03.00 sularında sandıktan Özgür Özel’e 812 oy, Kılıçdaroğlu’na 536 oy çıktı.

CHP’nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel seçildi. CHP’de ilk defa mevcut genel başkan, kurultayda karşısındaki adaya kaybetmiş oldu. CHP’de yeni bir dönem başlıyor.

CHP Genel Başkanı Özel, “Burada 1.5 üyemize diyorum ki yaşadığımız üzüntüyü telafi etmek, ikinci yüzyıla zaferle girmek için yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi


YORUMLAR

  • 0 Yorum