Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP İL BAŞKANLIĞI'NDAN SAADET PARTİ'SİNE ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale İl Başkanlığı, Saadet Partisi’ni ziyaret etti.

08 Temmuz 2019 - 16:34

Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak İstanbul seçimlerinden sonra Türkiye’de demokrasinin gelişmesi, yerleşmesi için ve tekrar parlamenter sisteme dönülmesiyle ilgili çalışmalarda bulunan bizler gibi düşünen siyasi partilerimize olan ziyaretlerimize devam etmekteyiz. Daha önce bildiğiniz gibi İyi Parti ve HDP’yi ziyaret ettik. Bugünde Saadet Partisini ziyaret ediyoruz. Saadet Partisi bilindiği gibi 31 Mart seçimlerinden sonra özellikle İstanbul’daki seçim sonuçlarını son derece yasal olduğu hiçbir şekilde problem ve sıkıntı olmadığı konusunda bizler gibi düşünen halkın iradesine saygı gösterilmesini düşünen ve söyleyen bir siyasi partimizdi. 23 Haziran’da yapılan seçimlerde de yine aynı anlayış ile seçimlere girdiler kendi adayları ile birlikte son serece demokratik bir seçim süreci yaşadık. Hepimizin ortak bir hedefi vardı oda şuydu 31 Mart seçimlerinde gasp esilen halkın iradesinin tekrar sandıkta en iyi şekilde yansıması yönünde çalışmalar yapmaktaydı. Bu noktada ben Genel Başkanları sayın Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere tüm üst düzel yöneticilerine, İl Başkanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten biliyorsunuz bu 23 Haziran seçimleri İstanbul Seçimlerinin ötesinde bir Türkiye seçimleri gibi oldu. Bir demokrasi mücadelesi şeklinde oldu. Burada da 16 Milyon İstanbullu Kendilerine yapılan haksızlığı en güzel cevabı sandıkta vererek açık ara tekrar 31 Mart’ta seçimleri kazanan Ekrem İmamoğlu’nu Belediye Başkanı olarak seçmiştir. Ben bu demokrasi mücadelesinde sunmuş oldukları katkılarından dolayı Saadet Partisine İl Başkanlığı neslinde tüm Saadet Partili arkadaşlarımıza seçmenlerine yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum bizleri de bugün misafir yine kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Saadet Parti Çanakkale İl Başkanı Süleyman Saçıkara ise; “Sayın İl Başkanımızın bize yaptığı ziyaretten dolayı çok memnun olduk. Çanakkale’mizde ve Türkiye genelinde kim haklıysa benim babamda oğlumda haklıysa veya haksızsa biz onun karşısındayız her zaman haksızlığın karşısında olduğumuz gibi bu demokrasi savaşında da diyelim bu bir savaştır ki öyle görünüyor. Onun için biz her zaman haklının yanında olduğumuzu burada da gösterdik, bundan sonrada göstereceğiz, göstermeye devam edeceğiz. İnşallah bu ülkeyi hep beraber kurtaracağız. Bu handikaptan bu demokrasi handikabından hep beraber kurtulacağız. Onun için bugünkü ziyareti ben çok önemsiyorum. İl Başkanımıza ve de genel başkanımıza da bu konuda izin verdikleri için teşekkür ediyorum. Biz Kendileriyle her zaman görüşüyoruz her zaman iyi çalışıyoruz. Ama bu demokrasiye sizlerin de desteğiyle aşacağız. Şimdiye kadarda aşmışızdır. Müslüman alemi hiçbir zaman için çökmeden kalkmayı öğrenmemiştir. Biz şuan da düşüyoruz bundan sonrada sıçramaya geçeceğiz inşallah. Biz buna inanıyoruz ve iman ediyoruz. İnanarak konuşuyoruz” diye konuştu.

Troia Festivali’nin Türkiye’deki en eski festivallerden birisi olduğunu belirten CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; “Biliyorsunuz 15 Temmuz’da darbe girişiminde de yapılmamıştı, bu senede yapılamıyor. O dönemde ülke ciddi bir krizden geçmişti Şimdi de çok ciddi büyük bir ekonomik krizden geçiyor. Bugün Türkiye ekonomik olarak maalesef iflas etmiş durumda, İşsizlik çok hat safhaya çıkmış durumda 8 milyon ’un üzerinde işsiz vatandaşımız, yurttaşımız var. İnsanlar iş bulamadıkları için intihar ediyorlar kendilerini yakıyorlar. Atanamayan binlerce öğretmen adayımız var, atanmayı bekleyen kamu görevlisi vatandaşlarımız var. Çanakkale’de bu ekonomik krizden en yüksek derecede payını alan kentlerden bir tanesi. Çanakkale Belediyesi Troia festivalini yaptığı zaman en iyi şekilde yapıyor. Ama ev-inşaat sektöründe ki kriz Çanakkale’yi de çok kötü bir şekilde etkiledi, dolayısıyla belediyeyi de çok etkiledi. Belediyenin gelirlerinde çok ciddi düşüşler oldu. Şuanda çok acil yapılması gereken işleri ancak yapabiliyorlar. Dolayısıyla Çanakkale Belediyesi de festivale ara vermeyi uygun gördü. Bu mecliste de konuşuldu biz kendi içimizde de konuştuk. Asıl sorgulanması gereken festivalin ertelenmesine neden olan ekonomik krizdir. Göstermelik yapmaktansa içerikleri kısıtlayarak bir festivali ortaya çıkarmaktansa yapmamak ve ülkemizin bulunduğu bu gerçeği daha böyle gündeme getirmek için yapmamak daha doğru oldu. Yapılan küçük etkinlikler Çanakkale’nin tarihine, Kültürüne çok ta uygun olmazdı” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum