Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP İKTİDAR PLANI İÇİN TOPLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi dün saat 16.00’ da Kepez – Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi Toplantı Salonu’nda milletvekilleri, il başkanı, ilçe başkanları ve belediye başkanlarının katılımıyla iktidara giden yolda yapılacak siyasal çalışmaları değerlendirmek maksadıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

29 Mayıs 2021 - 12:15
Toplantının basına açık bölümünde İl Başkanı Metin Ümit Ural ile Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek konuşma yaptı.
“CUMHURİYET HALK PARTİSİ İKTİDARI GELİYOR”
Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural; “Siyaset geleceği planlamaktır. Siyaset geleceği planlamak olduğuna göre toplantımızın; ülkemizin, bölgemizin ve Çanakkale’mizin geleceğini planlamak adına başarılı ve verimli geçmesini diliyorum.
Örgüt içi seçimlerimizin üzerinden 15 ile 18 ay gibi bir süreyi hep birlikte geride bıraktık. Bu sürede pandemiden etkilenerek verimli planlı çalışmalar gerçekleştiremedik. Örgütlerimiz, yerel yönetimlerimizin desteğiyle sosyal dayanışma çalışmalarımızı pandemi ile mücadele çalışmalarımızı ellerinden geldiği oranda destelediler ve zorda kalan vatandaşlarınıza yardımcı olmaya çalıştılar. Umarım yaz aylarının gelmesiyle birlikte pandemiden kurtuluruz pandemi son bulur ve ülkemiz, insanımız rahat bir nefes alır.
Siyasete baktığımızda neredeyiz? Başımızda tek adam rejimi var ve bu tek adam rejimi 3Y diye yola çıkmıştı. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasakları kaldıracaktı. Ama görüyoruz ki bunları yapamadığı gibi başımıza şimdide siyaset sermaye ve mafya ilişkileriyle savrulan bir ortamı getirdiler. Bu bize artık iktidarın tükendiğini gösteriyor değerli arkadaşlarım. Halkımız her şeyin farkında iktidar kan kaybediyor ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi sandık geliyor, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı geliyor.” dedi.

“İLK SEÇİMDE MİLLET İTTİFAKI İKTİDAR OLACAK”
Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise; “Ülkemizin içinde bulunduğu tabloyu hepimiz biliyoruz, bunun detaylarına girmeyeceğim ama bir geçek var; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen bu partili cumhurbaşkanlığı sistemi iki buçuk yılda iflas etti ve maalesef bu ucube sistem memleketimizi fireni patlamış kamyon gibi uçuruma sürüklüyor. Onun için çok kararlı bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Pandemi döneminden geçiyoruz umarım bu dönem bir an önce sonlanır ama pandemi dönemi gösterdi ki kral çıplak. Bugün devleti yöneten saray hükümetinin ne kadar acz içinde olduğunu artık millet görüyor. Ama bu dönemde bizim belediyelerimiz belde, ilçe, il, büyükşehir gerçekten tam bir destan yazdılar. Kovid’in Türkiye’de tespit edildiği 11 Mart 2020 gününden bugüne tüm belediyelerimiz tam 4 milyon 300 bin haneye yardım yapmış. 1 milyon 200 bin haneye nakdi yardım yapmış belediyelerimiz. Yapılan yardımların toplamı 2 milyar lira eski parayla 2 katrilyon. Bugün devleti yöneten saray hükümetinin 2 milyona yakın esnafımıza ki aileleri ile birlikte 10 milyona yakın bir rakam, işte yapabildiği karşılıksız yardım 4 milyar. Pandemi döneminde gördük ki belediyelerimiz inanılmaz hukuksuz bir biçimde merkezi yönetim tarafından engellendi. Resmen merkezi yönetim vatandaşın aleyhine çalıştı. Yapılması gereken merkezi yönetimin kapasitesiyle yerel yönetimlerin halka doğrudan ulaşabilme kapasitesini birleştirmek ve çok daha etkin hizmet götürebilmekti. Buna rağmen belediyelerimiz üzerine düşeni yaptı.
İlk seçimde Millet İttifakı iktidar olacak. Seçim yılsonunda mı olur, önümüzdeki yıl mı olur, zamanında mı olur? Biran önce olması gerekir. Çünkü her geçen gün vatandaşın aleyhine işliyor.  Seçim ne zaman olursa olsun ilk seçimde Millet İttifakı iktidar olacak.” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum