Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CEZA DÖNEMİ BAŞLADI!

Korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağının, 20 yaş altı gençleri de kapsamasıyla birlikte güvenlik güçleri tarafından kontroller arttırıldı.

CEZA DÖNEMİ BAŞLADI!
04 Nisan 2020 - 18:11

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik sokağa çıkma yasağının, 20 yaş altı gençleri de içine alacak şekilde genişletildiğini duyurmuştu. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, sokağa çıkma yasağını ihlal edecek kişilere kesilecek ceza da belli oldu.

Öte yandan alınan kararların uygulanmasında bugünden itibaren herhangi bir esneklik sağlanmayacağı ve uyarı olmaksızın cezai işlem yapılacağı açıklandı. Çanakkale'de de polis ve jandarma ekipleri kontrolleri sıklaştırırken kanuna aykırı hareket edenlere ceza yazılmaya başlandı.

 Ocak 2000 ve sonrasında doğanların da 65 yaşın üzerinde bulunanlar gibi sokağa çıkması yasaklandı. Güvenlik güçleri tarafından sokağa çıkma yasağına uymayanlara Kabahatlar Kanunu’nun 32. Maddesi gereğince 392 lira idari para cezası kesilecek. Para cezasına rağmen evine dönmeyenlere; Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara ilişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan ”Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi iki aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü uyarınca, işlem başlatılacak.

Bazı illerde karantina kurallarına uymayarak evlerinden dışarıya çıkanlara, Hıfzıssıha Kanunu'na muhalefetten kişi başı 3150'şer lira ceza kesildi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum