Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇEVRE GÜNÜ'NDE SOSYAL MESAFELİ KUTLAMA

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

ÇEVRE GÜNÜ'NDE SOSYAL MESAFELİ KUTLAMA
05 Haziran 2020 - 11:47

Corona virüs pandemisi sebebiyle sosyal mesafeye uyularak gerçekleştirilen törenler çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, konuşma gerçekleştirdi. Bolat, konuşmasında özellikle Sıfır Atık Projesi’nin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“DENİZLER HEP MAVİ KALSIN”

“Bu proje ile atıklar kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşümü sağlanırken, çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm bireylere verilen eğitimlerle de atık oluşumunun önüne geçilmesi hedeflenmekte ve çevreci bir yaşam kültürü kazandırılmaya çalışılmaktadır. İlimizde de tüm kamu kurumlarında (Valiliğimiz, Kaymakamlıklarımız, Okullarımız vb) ve özel sektörde sıfır atık uygulaması başlayarak atığın kaynağında azaltımı sağlanmakta olup; Haziran Ayı itibari ile İlimizde 195 Kamu Kurumu, 10 Belediye Sıfır Atık sistemine dahil olmuştur.”

“Sadece Bakanlığımız Ana Hizmet Binası’ndaki ‘Sıfır Atık’ uygulamasıyla 3 yıl içinde kağıt, plastik ve cam atıkların da içinde bulunduğu 373 ton değerlendirilebilir atığı kaynağından ayrı toplayarak, ekonomiye kazandırılmıştır. Sıfır Atık Projesinin devamı niteliğinde olan “Sıfır Atık Mavi Hareketi” deniz çöplerine yönelik halkın bilinçlendirilmesi ve gerekli çalışmaların başlatılması çerçevesinde ‘Denizler Hep Mavi Kalsın’ sloganı ile start alan bu proje kapsamında denize kıyısı olan 28 İl Müdürlüğüne Deniz Çöpleri İl Eylem Planı Hazırlanması ve Uygulaması Genelgesi gönderilerek 5 yıllık eylem planı hazırlanması istenmiştir. Bu kapsamda; Çanakkale İli Deniz Çöpleri Eylem Planı hazırlanmış ve İl Mahalli Çevre Kurulunda onaylanmış ve yürürlüğe girmiştir.”

 

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum