Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇARŞAMBA SOHBETLERİ DEVAM EDİYOR

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde 2019 senesinin son sergisi ziyaretçilerle buluştu.

ÇARŞAMBA SOHBETLERİ DEVAM EDİYOR
19 Aralık 2019 - 12:16

18 Aralık Çarşamba günü Müze Eyüp Görgüler Süreli Sergi Salonu’nda “Kentten 17 İsim” süreli sergisi ilk gün buluşması gerçekleştirildi.

Çanakkale Belediyesi Başkan Vekili Mesut Dinç’in de katıldığı sergi ilk gün buluşmasında açılış konuşması yapan ÇKM&a sorumlusu Macide Aksu Yılmaz; 2019 senesinin Kent Müzesi’nin 10. Yaşını kutladıkları ve aynı zamanda Dr. Mithat Atabay’ın Çanakkale’nin Evlatları, Çanakkale’den Kimler Geldi Kimler Geçti kitabının kentli ile buluştuğu bir sene olduğunu söyledi. Serginin ilham kaynağı olan kitaptan seçilmiş farklı kategorilerde ün yapmış 16 isme kendilerinin de kentten bir ismi ekleyerek hem kitaptaki hem de Müze arşivindeki bilgilerden yararlanarak sergiyi oluşturduklarını dile getirdi. Açılış konuşmasının ardından ÇOMÜ Öğretim Üyesi Dr. Mithat Atabay araştırma sürecini konuklar ile paylaştı. Kente iz bırakmış kişilerin bilinirliğini arttırmak için yaptığı araştırmaların devamının geleceğini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından sergi, konuklar ile beraber gezildi. Mithat Atabay’ın sergiye katılan konuklara kitabını imzalamasının ardından ilk gün buluşması sona erdi. “Kentten 17 İsim” süreli sergisi 15 Nisan 2020 Çarşamba gününe kadar Pazartesi hariç her gün 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde 25 Aralık 2019 Çarşamba saat 18.00’da Grup: Coast ile akustik müzik dinletisi gerçekleştirilecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum