Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE ZİRAAT ODASINDAN KADIN ÇİFTÇİLERE BURSA GEZİSİ

Çanakkale Ziraat Odası kadın çiftçilere yönelik yaptığı çalışmalar devam ediyor. Kemel Köyü’nde yaşayan kadın üreticiler için Bursa’ya Kültür Gezisi düzenledi. 85 Kadın çiftçinin katıldığı gezide Bursa’nın kültürel, tarihi ve doğal yerlerini ziyaret etti.

ÇANAKKALE ZİRAAT ODASINDAN KADIN ÇİFTÇİLERE BURSA GEZİSİ
04 Eylül 2019 - 10:53

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya yaptığı açıklamada; “Ülkemizin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında büyük emekleri bulunan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesidir. Türk kadını, toplumumuzun yapısını güçlendirip, şekillendirerek, aile birliğinin en önemli unsuru olarak daima özverinin ve sevginin kaynağı olmuştur.

Kadınlarımızın toplumun her kesiminde görev almaktadır. Çiftçilikte aileye en büyük katkı yine kadınlarımız vermektedir.  Aile çiftçiliği yapan kadınlarımız sabah erken kalkar, yemeği hazırlar, çocuklara bakar, çocuğu okula hazırlar. Çamaşırdan, bulaşığa, temizliğe her anlamda aileye destek olmaktadır. Tarlada yaz kış, soğuk sıcak demeden çalışır, üretime ve aile ekonomisine katkıda bulunur. Kadınlarımızı sadece bir gün değil, her gün hatırlayıp değer vermemiz gerekmektedir.

Son günlerde yaşanan kadın cinayetlerini şiddetle kınıyorum. Kadın toplumumuzun en büyük değeridir. Bizde bu bağlamda kadın üreticilerimize destek ve motive edebilmek için, Kemel Köyü’ndeki üretici kadınlarımızın talepleri doğrultusunda Bursa’ya Kültür gezisi düzenledik. Talepler doğrultusunda, imkanları değerlendirip gezilerimiz devam edecektir.” Dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum