Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE YENİCE KOVANCI BARAJINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

ÇANAKKALE YENİCE KOVANCI BARAJINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
22 Haziran 2020 - 11:42

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Çanakkale ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada ‘Yenice Kovancı Barajı inşaatında çalışmaların devam ettiğini belirterek, Barajın temelden yüksekliği 33,20 metre olup 477.000 m³ su biriktirme hacmine sahiptir. Barajda depolanacak su ile 880 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak olup sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile birlikte 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 2.070.000 TL gelir artışı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

İŞ KAPSAMINDA GÖVDE SIYIRMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANMIŞTIR

Dipsavak inşaatı, derivasyon tüneli, menba ve mansap batardoları, rölekasyon yolunun temel- alt temel imalatları, dolusavak inşaatı, enjeksiyon imalatları ve nihayetinde 379.638m³ gövde dolgusu yapılarak, temelden yüksekliği 33,20m olan baraj imalatları tamamlanacaktır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum