Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE TURUNCU LİSTEDE!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Mart itibarıyla kriterlere uyan illerde normalleşmenin başlayacağını açıkladı.

ÇANAKKALE TURUNCU LİSTEDE!
26 Şubat 2021 - 11:07
Kriterlere göre 100 binde 10 vakanın altındaki iller düşük, 11-35 arası ise orta riskli sayılacak. İlk normalleşme de düşük ve orta riskli illerde başlayacak. Ancak Çanakkale’de durum şimdilik pek iç açıcı değil. Kent genelinde korona oranı 43.76 olduğu için kafe, restoran gibi işletmelerin açılması ve yeni normale dönmemiz zor gözüküyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni normalleşme planını açıkladı. Kriterlere göre 100 binde 10 vakanın altındaki iller düşük, 11-35 arası ise orta riskli sayılacak. İlk normalleşme de düşük ve orta riskli illerde başlayacak.
COVID-19 önlemleriyle ilgili normalleşme süreci 1 Mart’tan itibaren başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından, “1 Mart itibarıyla süreç, belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıha kurullarımızla başlayacak” paylaşımında bulunmuştu.
İllerdeki kısıtlamalar, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen dört risk kademesine göre esnetilecek ya da genişletilecek. Çanakkale’de oran yüzde 43.76 olduğu için bu durumda kafe, restoran gibi işletmelerin açılması ve yeni normale dönmemiz zor gözüküyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum