Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE TROY-MUN KONFERANSLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

TROY-MUN Birleşmiş Milletler Konferansı, 21-27 Kasım tarihleri arasında pek çok ilden ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımı ile Çanakkale'de gerçekleşiyor.

ÇANAKKALE TROY-MUN KONFERANSLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
26 Kasım 2022 - 11:54
Gençlerin İngilizce konuştuğu, tartışma kültürünü benimsediği, topluluk önünde konuşma deneyimi edindiği hem bireysel hem de ekip çalışması gerçekleştirdiği, dünya çapında en prestijli öğrenci etkinliklerinden sayılan Model Birleşmiş Milletler (MUN) Konferansları öğrencilere hem akademik hem de sosyal açıdan katkı sağlıyor.
Çanakkale'de düzenlenen ve Çanakkale Belediyesinin de destek verdiği TROY-MUN Konferansına ise, Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay da katılarak gençler, öğretmenler, eğitmenler ve yöneticilerle bir araya geldi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Başkan Vekili Mutluay, bu konferansların gençler için oldukça önemli olduğunun altını çizerek, akademik bilgi ve becerinin yanı sıra dil pratiği de yapacak olan gençlerin aynı zamanda dünya gündemindeki pek çok konuyu tartışarak genel kültür kazanımı da elde edebileceklerini vurguladı. Konu başlıklarından olan iklim krizini de çok önemli bulduğunu ifade eden Mutluay, “Özellikle Paris İklim Anlaşması ve Kyoto Protokolü ile birlikte dünya artık bu bilinçte olmak zorundadır. Küresel ısınmanın etkisiyle yaşanılabilir alanların her geçen gün azalması, su kaynaklarının azalması ve kutuplarda başlayan sürecin ülkemize kadar uzanması ile birlikte olumsuz etkilerin yaşanacağının bilincindeyiz. Dolayısıyla burada bu tartışmaların olmasını çok önemli buluyorum” diyerek konferansların düzenlenmesinde emeği geçen herkese de teşekkürlerini iletti.

Bu sene beşinci kez düzenlenen TROY-MUN Konferanslarında; Mülteci krizi, iklim değişikliği ile mücadele, silahsızlanma komitesi, tarihi komite, özel komite, Küba füze krizi gibi konu başlıkları ele alınıyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum