Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI'NDA KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU HAKKINDA BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ YAPILDI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Çanakkale Barosu organizasyonunda Türkiye Barolar Birliği tarafından, “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” hakkında bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi.

ÇANAKKALE TİCARET VE SANAYİ ODASI'NDA KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU HAKKINDA BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ YAPILDI
10 Şubat 2020 - 15:11

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde 9 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilen Eğitim Seminerine; Türkiye Barolar Birliği Kişisel Verileri Korumu Kurulu’ndan (KVKK) Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Şakir Uzun, Türkiye Barolar Birliği Kişisel Verileri Koruma Hukuku Komisyon Üyesi Av. Hüseyin Köprülü ve Av. Can Kılıç, Türkiye Barolar Birliği Kişisel Verileri Korumu Hukuku Eğitim Birimi Üyesi Av. Ecem Kumsal Başyurt, Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, çok sayıda Avukat, Çanakkale İş İnsanları ve ÇTSO Personeli hazır bulundu.

“KİMLİĞİ BELİRLİ VEYA BELİRLENEBİLİR GERÇEK KİŞİYE AİT HER TÜRLÜ BİLGİ KİŞİSEL VERİDİR”

Eğitim Semineri hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Türkiye Barolar Birliği tarafından Çanakkale Barosu organizasyonu ve Odamızın işbirliğinde gerçekleştirilen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu eğitimi için başta Çanakkale Baro Başkanımız Av. Bülent Şarlan olmak üzere Türkiye Barolar Birliği yetkililerine teşekkür ediyorum. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu; kamu kurum ve kuruluşları ile iş insanlarımız için son derece önemli Yasal düzenlemeler içeriyor. Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’ne (VERBİS) belirtilen kanuni süreler içerisinde kayıt olunmaması halinde KVKK tarafından 20 bin Türk Lirasından 1 Milyon Türk Lirasına kadar idari para cezaları verilecek.”dedi.

“KAMU KURUM VE KURULUŞLARI İÇİN ZORUNLULUK 30 ARALIK 2020’DE BAŞLIYOR”

Başkan Semizoğlu VERBİS zorunluluk başlangıç sürelerine dikkat çekerek; “Firmalarımız için zorunluluk 1 Temmuz 2020 tarihinde, kamu kurum ve kuruluşları için zorunluluk 30 Aralık 2020 itibariyle başlıyor. Gerekli tedbirlerin şimdiden alınmaya başlanması kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş insanlarımızın idari ceza tedbirleriyle karşı karşıya kalmamaları için büyük önem arz ediyor. Kişisel Verilerin Korunması hakkında gerçekleştirilen son derece önemli Eğitim Semineri için emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum