Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE TEKNOPARK DEMODAY ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Çanakkale Teknopark'ta düzenlenen Firma Tanışma Toplantısı-Demoday etkinliği gerçekleşti.

ÇANAKKALE TEKNOPARK DEMODAY ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
08 Ekim 2021 - 11:58
Etkinliğe; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Dr. Erkan Bil, ÇOMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, üniversite-sanayi işbirliğinden sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Sermet Koyuncu, Çanakkale Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi DinamoTTO uzmanları ve Teknopark'ta faaliyet gösteren girişimci firma yetkilileri katılım gösterdi.
Açılış konuşmalarını Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Dr. Erkan Bil ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın geçekleştirdiği etkinlikte Dr. Bil, “Amacımız etkileşimi, sinerjiyi ve üretkenliği daha da arttırmak. Bünyemizde 45 firmaya ulaşmış bulunmaktayız. Bu bölgenin en büyük teknoparkıyız. Bu anlamda işletmeci ve firmalarımızın bir araya gelip birbirleriyle daha çok etkileşim ve daha çok iş yapabilecekleri, proje üretebilecekleri eko sistem istiyoruz. Sizlerin gayretleri sayesinde çok daha ileri seviyeye ulaşmış olacağız. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise, Ar-ge faaliyetlerinin geliştirildiği, birçok yeni firma ve işletmenin artmasının sevindirici olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “     Çanakkale Teknopark Türkiye’de en hızlı şekilde gelişen teknoparklardan biridir. Bizim için bu gelişmede bir sınır yok çünkü dünyayla rekabet etmek bizler için en büyük hedeftir. Sizlerden isteğimiz en verimli şekilde birçok yeni proje ortaya çıkararak devam etmenizdir. Bu vesileyle yaptığınız tüm çalışmalar için teşekkür ediyor başarılarınızın devamını diliyorum.”
Etkinlikte, Teknoparkta faaliyet gösteren firmalar tarafından, firmalarının faaliyet alanlarını anlatan sunumlar gerçekleştirildi. Düzenlenen Demoday ile, firmalar arası sinerji oluşturulması ve ortak işbirlikleri geliştirilmesinin hedeflendiği ifade edildi. Firma sunumlarının tamamlanmasının ardından firmalararası olası işbirlikleri hakkında değerlendirmelerde bulunularak, görüşmeler gerçekleştirildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum