Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE SANDIĞA KOŞTU

Çanakkale halkı Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için vatandaşlar erken saatlerden itibaren sandıklara giderek oy vermeye başladı.

ÇANAKKALE SANDIĞA KOŞTU
14 Mayıs 2023 - 14:59 - Güncelleme: 14 Mayıs 2023 - 15:09
Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimi için Çanakkale halkı oy kullanacakları sandıklara akın akın gitmeye devam ediyor. Çanakkale’nin siyasi yüzleri ise oy kullanma işlemlerini tamamladı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan eşi Hale Gökhan ile her zaman oy kullandıkları Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 1140 nolu sandıkta oylarını kullandılar.
“BU GÜN ANNELER GÜNÜ BAHARIN MÜJDECİSİ”
Bakan Gökhan ve eşi oy kullanma işleminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak; “Bu gün demokratik hakkımız olan oy kullanma işlemini yerine getirdi. Sonuçların her ne olursa olsun ülkemize hayırlı olsun. Aynı zamanda bu gün bizleri dünyaya getiren, büyüten, her cefamızı çeken annelerimizin günü. Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun” dedi.



AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ailesi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için oyunu Lapseki ilçesinde Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulu’nda kullandı. Oy kullanma işleminin ardından açıklamada bulunan Turan “Halkımız ne derse baş göz üstüne” ifadelerini kullandı. Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Namık Erdin ve partililer de bulundu. AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Jülide İskenderoğlu oyunu, Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi’nde kullandı.


AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Jülide İskenderoğlu, oyunu saat 12.30’da kullandı. İskenderoğlu oy verme işlemi için Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi’ne geldi ve vatandaşlarla da selamlaştı.Oy kullandıktan sonra İskenderoğlu, “Bu çok önemli ve özel bir gün. Bugün Allah’a şükür kazasız, belasız seçim atmosferi yaşıyoruz. Biz Çanakkale’de şiddete kesinlikle karşıyız. Bugün hepimiz demokratik hakkımızı kullandık.  Milletin iradesine her zaman güvendik” dedi.


GİDER “ÇIKAN SONUCA SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ”
AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Ayhan Gider, oy verme işlemi için 18 Mart İlkokulu’na saat 13.00 sularında geldi. Gider okul bahçesinde vatandaşlarla selamlaşarak, sınıfın yolunu tuttu. Oy verme işlemi sonrasında ise Ayhan Gider basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Ayhan Gider “Vatandaşlık hakkımız olması ötesinde görevimiz olan oyumuzu kullandık. Sandıktan ne çıkarsa çıksın, yeter söz milletin dendiği gün. Çıkan sonuca saygı duymak zorundayız” dedi.


CHP Çanakkale Milletvekili Adayı İsmet Güneşhan, eşi Nilden ve kızı Melis Güneşhan ile birlikte 18 Mart İlkokulu’nda 1124 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Güneşhan, sandık görevlileri ile tek tek tokalaştıktan sonra, okuldan ayrıldı. Güneşhan oy verme işlemi sonrasında, “Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimlerinden birisini yapıyoruz” ifadesini kullandı.
BİRDEN FAZLA OY KULLANANLAR YAKALANDI…
Ancak henüz öğlen saatlerinde CHP Çanakkale Birinci Sıra Milletvekili Adayı İsmet Güneşhan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Güneşhan; “İlimizde birçok vatandaşın çok sayıda sandıkta fazladan oy kullandığı tespit edilmiş, kullanılan oyların iptali sağlanarak tutanaklar tutulmuş ve şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır” dedi. Mükerrer oy kullanmaya teşebbüsün 3 ile 5 yıl arasında hapis cezası bulunduğunu hatırlatan CHP’li Güneşhan; “Her sandığa, her oya sahip çıkmaya devam edeceğiz” çağrısında bulundu.


CHP Çanakkale 3’ncü Sıra Milletvekili Adayı Yeşim Karadağ da Vahit Tuna Anadolu Lisesi’ne giderek oyunu kullandı. Vahit Tuna Anadolu Lisesi’ne giderek oy veren CHP 3’ncü Sıra Milletvekili Adayı Yeşim Karadağ “Oyumuzu kullandık. Ülkemiz için, milletimiz için hayırlısı olsun. Dört aday ve tüm teşkilatlarımız olarak sahadaydık ve onların teveccühlerini kazanıp gönüllerine girdik. Bundan sonrası sandık güvenliğini sağlayarak, oylarımıza sahip çıkmaktır. Tabi ki vatandaşlarımızın tercihleri bizlerin üzerindedir. Sonuç her ne olursa olsun kanan ülkemiz ve milletimiz olsun ” ifadelerini kullandı.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum