Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE ORGAN BAĞIŞI KONUSUNDA ÜST SIRALARDA

3-9 Kasım arasında düzenlenen Organ Bağışı Haftası dolayısıyla, organ bağışına dikkat çekmek ve yeni bağışçılar kazanabilmek için Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde bir stant kuruldu.

05 Kasım 2019 - 11:51

Kurulan stantta vatandaşlara organ bağışı konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu ve yeni bağışçılar yapıldı. Organlarını bağışlamak isteyen vatandaşlardan bilgileri alındıktan sonra, kendilerine bağışçı kartları takdim edildi.

Organ bağışı ve hastanede kurulan stantla ilgili konuşan Organ Nakil Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, Çanakkale için başarılı değerlendirmede bulundu.

Organ Nakli Koordinatörü Ülkü konu ile ilgili, “Biz beyin ölümü olan kişilerin, organlarının bağışlanması için ailelere yol gösteriyoruz. 2002 yılından itibaren sürekli hiç değişmeyen kadromuzla, faaliyetlerimize devam ediyoruz. Sürekli aynı kişilerle, aynı yol göstericiliği yapıyoruz. Çok mutluyuz ki Çanakkale’de organ bağışında Türkiye’de ön sıralardayız. Defalarca organ bağışı konusunda ilk 5’te yer aldık. Organ bağışı alanında iki defa birinci olduk. Nüfusa göre bakıldığında ise organ bağışı farkındalığı ve organ bağışlama oranlarında Türkiye’de bir hayli önde olan illerden birisiyiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum