Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE KENT MÜZESİ VE ARŞİVİ'NDE MASALLAR DİYARINA YOLCULUK YAPILDI

4 MartÇarşamba günü Öznur Cencik ile “Masalların İnsanı Olmak” başlıklı sohbet gerçekleştirildi.

ÇANAKKALE KENT MÜZESİ VE ARŞİVİ'NDE MASALLAR DİYARINA YOLCULUK YAPILDI
05 Mart 2020 - 11:04

Sohbet Öznur Cencik’in kendi hikâyesini konuklarla paylaşması ile başladı, babasından, çocukluğunda yaşadığı çevreden, şahit olduğu depremlerden bahsederken kendi sızılarından gelen izleri takip ederek hikâyesini oluşturanlara teşekkür etti.

Masalların insanı olmak kavramı üzerinden de öğretmenlik yaptığı sınıfındaki öğrencilerle diyaloglarını da paylaştı. Çocuklara yöneltilen soruları sohbete katılan konuklara da yönelterek herkesi kendi masalına davet etti. “Masallarda yaşasaydık nasıl olurdu, masalınızın sonunu nasıl yazardınız?” gibi sorularla interaktif bir şekilde sohbet gerçekleştirildi. Öznur Cencik hikâye anlatıcısı olma yolculuğunu paylaşırken herkesin kendi hikâyesinin kendinde gizli olduğunu, kimsenin kendi hikâyesini anlatmadığını dile getirdi. Çocukların ona yönelttiği soruları da paylaşırken masalların insanı olma yolculuğunda kendisinin de bir noktaya ihtiyacı olduğuna değindi. Kent Müzesi’nde 2 senedir aralıklarla devam eden masal etkinliklerinin başrolünde yer alan Öznur Cencik, masal anlatmaya kendi hayatındaki bir noktaya kadar ara verdiğini, kendi özelinde beklediğinin gerçekleşmesinin ardından masal anlatıcılığına devam edeceğini dile getirdi. Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde virgüllerle ara verilen sohbetlerin ardından nokta koyduğu sohbet için de Müzeyi seçtiği için kendisine teşekkür edilerek sohbet sona erdi.

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nde 11 Mart 2020 Çarşamba saat 18.00’da Ruhsar Renda Alpay ile “Eşinden Teoman Alpay Anıları” kent sohbeti gerçekleştirilecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum