Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE'DE SU TEDBİRLERİ ALINDI

Çanakkale Belediyesi’nin, Aralık ayı meclis toplantısı, dün ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Encümen kararını kamuoyu ile paylaştı. Su tedbirlerinin alındığı Çanakkalelilere duyuruldu.

ÇANAKKALE'DE SU TEDBİRLERİ ALINDI
04 Aralık 2020 - 11:32
Kuraklık ile ciddi bir şekilde mücadele ettiğimiz, içinde bulunduğumuz bu günlerde, Çanakkale’de önümüzdeki günlerde, bu şekilde gidilirse, su problemleri yaşanacak. Barajlardaki kuruluk dereceleri ciddi boyutlara ulaşırken, Çanakkale Belediye Meclisi’nde, su sorunu ve sorunla ilgili alınan tedbirler dile getirildi. İl Encümen kararlarını kamuoyu ile paylaşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, su tedbirlerini net ve anlaşılır bir dille açıkladı.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Tedbirler almak üzere bir yönerge çıkarttık. Ben size bu encümen kararını aktarayım. Şehir şebeke suyuyla, hortumla araba yıkamayı yasakladık. Konut ve iş yerlerinin önlerinin hortumla yıkanmasını yasakladık. Hortumla artık yıkama olunmayacak. Halı ve kilim yıkamalarını yasaklıyoruz. Bahçe sulamalarının, mümkünse kuyu suyundan yapılmasını öneriyoruz.
Yüksek su tüketimi olan sanayi tesislerinde belki kesintiye gidebiliriz. Dardanel firması çok su harcıyor. Bir müddet sonra kesintiye gidebiliriz. Oto yıkama gibi tuvalet gibi halı yıkama gibi iş yerlerine akıllı sayaç takılması şartını getiriyoruz. Bu önemli bir konudur. Akıllı sayaçlar olduğu zaman denetim yapılabilir. Biz de ne kadar su harcandığını takip edebiliriz. Biz kendimiz park ve bahçelerde dikkatli sulayacağız. Çimler sadece ölmesin diye sulama yapacağız. Bu tedbirleri Encümende karar olarak almış bulunmaktayız” ifadelerinde bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum