Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"ÇANAKKALE'DE İSTİFA ETTİM DİYEN YOK"

CHP İl Kongresinin tamamlanması ve yeni yönetimin göreve gelmesinin yıldönümü dolayısıyla, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural basın açıklamasında bulundu.

01 Mart 2021 - 15:49
 İl Başkanı Ural yapmış olduğu açıklamada iktidar vurgusunda bulunarak, hedefimiz “Önümüzdeki ilk seçimde AKP’yi iktidardan indirmek ve iktidar olmaktır” dedi. Ayrıca, “CHP’li vekillerinin istifa etmeleri neticesinde, CHP’de yaşanan bölünme ve ayrılmalar ile ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Ural, “Çanakkale’de ben, Memleket Hareketi için istifa ettim diyen henüz hiç kimse yok. Ben zaten Memleket Hareketi’nin hamlesini de, yapılan çalışmalarını da sinsi sinsi yapmalarına katılmıyorum” açıklamasında bulundu.
CHP İl yönetimi ile birlikte CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, kameraların karşısına geçerek basın açıklamasında bulundu.
“KAYNAK SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ HALİNDE İL BİNAMIZIN YAPIMINA BAŞLANACAKTIR”
Ural yapmış olduğu basın açıklamasında, “Seçim öncesi, önceki yönetimimizce yeni İl binası yapılmak üzere alınan eski mülkün yıkım izinlerini alarak yıkımını sağladık, etüt ve proje çalışmalarımızı ruhsat müracaatı aşamasına getirdik, zemin etüt çalışmalarımıza da kısa süre içerisinde başlanacaktır. Proje hakkında genel merkezimizi bilgilendirdik, çalışmalar hakkında bilgilendirme yaparak Genel Merkez desteğimizi istedik. Kaynak sorununun çözülmesi halinde il binamızın yapımına başlanacaktır.
Bizlerin siyaset anlayışı, geçmişle uğraşmak, geçmişi yargılamak, kavga etmek, parti içi muhalefeti engellemek asla değildir. Bizler, siyaseti geleceği planlamak olarak görüyoruz ve tüm çalışmalarımızı geleceği planlamak, partimizi dostlarımızla ve demokrasi güçleri ile birlikte iktidar yapmak için siyasi mücadelemize devam ediyoruz.
Bizler Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor gün ve koşullarda taşıdığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Ülkemizde yaşayan işçi, köylü, çiftçi, emekçi, işsiz, öğrenci, emekli, memur, esnaf, sanatkar, işveren, herkesin sorunlarını biliyoruz ve çözümlerimizde, kadrolarımızda hazır. Ülkeyi yönetmeye, Ülkemizi, insanımızı içinde bulunduğumuz bu durumdan kurtarmaya yani iktidara hazırız.
Öncelikle bu ülkeye dostlarımızla ve demokrasi güçleriyle birlikte Demokrasiyi getireceğiz ve güçlendirilmiş Parlamenter sistemi yeniden inşa edip, ülkede yaşayan herkesin mutlu, sağlıklı ve gelecek endişesi olmadan yaşamasını sağlayacağız” ifadelerinde bulundu.
“İSTİFALARIN NEDENİ KİŞİLERİN BELKİ DE KARİYER PEŞİNDE KOŞMALARININ GÖSTERGESİDİR”
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, Memleket Hareketi’ne geçmek üzere istifa eden milletvekilleri ile ilgili, “Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifalar var. 3 arkadaşımız, milletvekilimiz istifa etti. Son olarak da bir milletvekilimiz yine istifa etti. İstifaların nedeni, siyasi karşılıklı, uzlaşma noktalarında aksaklıkların yaşanması, kişilerin belki de kariyer peşinde koşmalarının göstergesidir. Bununla ilgili Ocak ayının ortalarından bu yana her hafta, haftalık istifalarla ilgili genel merkezden gelen listelerimiz var. Biz bunları bizzat tarıyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi il yönetimi olarak, bu kişileri kendimiz arıyoruz ve nedenlerini soruyoruz.
“ÇALIŞMALARINI SİNSİ SİNSİ YAPMALARINA KATILMIYORUM”
Çanakkale’de ben, Memleket Hareketi için istifa ettim diyen henüz hiç kimse yok. Ben zaten Memleket Hareketi’nin hamlesini de, yapılan çalışmalarını da sinsi sinsi yapmalarına katılmıyorum.
Geleceği planlama noktasında arkadaşlarımız, kendi kariyerlerini planlamakla ilgili siyaset yapıyorlarsa biz burada yokuz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum