Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE'DE HUZUR UYGULAMALARINDA 35 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü birimlerince 23 Mart 2026 ile 30 Mart 2026 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde gerçekleştirilen huzur uygulamalarında önemli sonuçlar elde edildi.

31 Mart 2026 - 13:55
Yapılan uygulamalarda 9 bin 173 şahıs ve 3 bin 84 araç incelenirken, farklı suçlardan aranan 35 şahıs yakalandı. Trafik denetimlerinde ise 525 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı.

Denetimlerde;
  • 26,91 gram narkotik madde
  • 148 adet uyuşturucu hap
  • 1 adet ruhsatsız tabanca ve 13 adet fişek ele geçirildi.

Operasyonlar kapsamında 40 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılırken, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan 2 şahıs, aynı suçlardan aranan 3 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Göçmen kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında ise yasadışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan 5 düzensiz göçmen yakalanarak Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ne (GÖKSEM) teslim edildi. Olayla bağlantılı 1 organizatör yakalanırken, olayda kullanılan 1 araç, 7 bin 900 TL, 4 şambrel, 2 can yeleği ve 1 el pompasına el konuldu.

Ayrıca, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan adli makamlara sevk edilen 1 şahıs tutuklanırken, 3 adet tabanca, 6 adet fişek, 4 cep telefonu ve 480 TL ele geçirildi.
Öte yandan kamu huzurunu bozacak davranışlarda bulunan 82 şahıs hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında idari işlem uygulandı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Çanakkale’nin huzur ve güvenliği için 7 gün 24 saat sahada çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kaynak: Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum