Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE'DE AŞILAMA BAŞLADI!

ÇANAKKALE'DE AŞILAMA BAŞLADI!
14 Ocak 2021 - 12:05 - Güncelleme: 14 Ocak 2021 - 12:51
Geçtiğimiz gün Çanakkale’ye gelen koronavirüs aşıları yapılmaya başlandı. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde ilk aşıyı İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı oldu.

Aşıların yapılması hususunda, hiçbir zorlama yoktur ve tamamen gönüllülük esasına göre yapılacaktır diyen Müdür Taşçı, bugün sağlık personellerinin 3’te 2’si aşılanacaktır dedi.
RANDEVUSUZ BİR ŞEKİLDE ASLA AŞILAMA YAPILMIYOR
Randevusuz bir şekilde asla aşı yapılmayacağı ve önceliğin tamamen sağlık personellerinde olduğu aşılama işlemi önümüzdeki günlerde de il genelinde sürecek. Çanakkale’de toplam 7 bin sağlık personelinin olduğu ve büyük çoğunluğunun, gönüllülük esasına göre aşılanacağı belirtildi.
İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı, aşıyı olduktan sonra, hiçbir şekilde şikayetinin olmadığını ve ağrı, sızı gibi durumların yaşanmadığını belirtti.
AŞILAR BUZDOLABINDA MUHAFAZA EDİLİYOR
Öte yandan, aşıların buzdolabında saklandığını ve aşı yapılacak kişi yerine oturulduğunda, o anda buzdolabından çıkarılıp yapıldığı gözlendi. Omuzdan yapılan aşıların, yapılan kişilerde herhangi bir olumsuz bulgusuna rastlanılmadı.
“TÜM PERSONELE YETECEKTİR”
Basın mensuplarının, getirilen aşılar, Çanakkale’deki tüm sağlık personeline yeter mi sorusuna, Müdür Taşçı, “Yeterli olacaktır. Tüm sağlık personelimizin aşı olmasını talep ediyoruz” dedi.
İKİNCİ DOZ 28 GÜN SONRA
Aşıların ilk dozları yapılırken, ikinci dozların ise 28 gün sonra aynı kişilere bir kez daha uygulanacağının altı önemle çizildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum