Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE BELEDİYESİ BÜTÇEYİ BELİRLEDİ

Çanakkale Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantılarının 4. Bileşiminde bütçe görüşmeleri yapıldı. Suya yapılacak olan zam konusu bütçe görüşmelerinde tartışıldı.

ÇANAKKALE BELEDİYESİ BÜTÇEYİ BELİRLEDİ
20 Kasım 2019 - 10:25

Belediyelerin vatandaşlar için cüzi miktarlarla karşılaması gereken temel haklardan olan ulaşım ve su hakkı,  Çanakkale’de en çok tartışılan konu oldu. Çanakkale Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz aylarda almış olduğu kararla toplu ulaşıma zam gelmişti. Bu zam başta öğrenciler olmak üzere, toplumun her kesimi tarafından olumsuz karşılanmış ve tepki çekmişti. Çanakkale Belediyesi bu sefer de suya zam yapılmasının önünü açtı.

Belediye’nin Kasım ayı Meclis toplantılarının, dördüncü bileşiminde konu su zammı oldu. Belediye suya zam yapılması teklifini Meclis’e sundu. Bütçe görüşmeleri sırasında su zammı teklifine, AK Parti Grubu adına, Grup Başkanvekili Esra Yüksel tepki gösterdi. Yüksel, “Belediyelerin asli görevleri arasında su hakkını vatandaşa sağlamak vardır. Suya zam yapmayalım, eğer maddi olarak bir bütçe açığı varsa diğer kalemlerden bu açık giderilebilir” dedi.

Grup Başkanvekili Esra Yüksel tarafından AK Parti adına yapılan bu öneri sözlü olarak oylamaya sunuldu. MHP, zam yapılmaması konusunda AK Parti’ye destek olurken, İYİ Parti’li meclis üyeleri kamuyu yakından ilgilendiren bu karar karşısında çekimser kaldılar.

AK Parti’nin zam yapılmasın önerisi, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin oyları ile reddedildi. Çanakkale Belediyesi önümüzdeki aylarda yapılacak meclis toplantısında suya zam gelmesinin önünü açtı. Vatandaş toplu ulaşıma gelen zamdan sonra, belediyelerin vatandaşın yaşamını kolaylaştırması gereken yerde nasıl zorlaştırdığını izler oldu.

Öte yandan 2020 bütçesi kalem kalem okunup oylanırken bazı birimlere ayrılan bütçeler oy birliği ile bazıları ile oyçokluğu ile geçti.

2019 yılında 291 Milyon 598 Bin TL olarak belirlenen Çanakkale Belediyesinin bütçesi, 2020 yılında yüzde 1,02 oranında artış ile 297 Milyon 162 Bin TL olarak belirlendi. Belediye bütçesini dengelemek için oluşan bütçe farkının ise İller Bankası finansmanı, diğer finansman kaynakları ve Banka nakit kullanımıyla karşılanacağı açıklandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum