Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ANLAMLI BİR ETKİNLİĞE İMZA ATTI

Son günlerde Türkiye’de en çok konuşulan konuların başında gelen Kanal İstanbul projesi, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nde öncelikle gündem konusu oldu. Kanal Çanakkale söylentilerini de doğuran, Kanal İstanbul projesi ile ilgili Çanakkale’de bugüne kadar çok şey konuşuldu, çok şey yazıldı. Konuyla ilgili Çanakkale Belediyesi hafta sonu anlamlı bir etkinliğe imza atmış oldu.

ÇANAKKALE BELEDİYESİ ANLAMLI BİR ETKİNLİĞE İMZA ATTI
20 Ocak 2020 - 11:35

Kanal İstanbul projesinin tartışmaları ışığında basında yer alan Montrö Boğazlar Sözleşmesi “İhlal edilir mi, Montrö devre dışı kalır mı?” soruları, Çanakkale’de bir anlamda cevap buldu. Emekli Büyükelçi Dr. Ercümend Ahmet Enç, Cumartesi günü saat 16.00’da, Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde Çanakkaleliler ile buluştu.

Tam saatinde başlayan etkinliği, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da başından sonuna kadar titizlikle takip etti. Enç, konuşmasını farklı başlıklar altında topladı… Öte yandan, etkinlik boyunca sosyal tesislerin bir hayli dolu olduğu ve kentlilerin, Kanal İstanbul projesi karşısındaki net tutumları da gözler önüne serilmiş oldu.

Dr. Ercümend Ahmet Enç, konuşması süresince, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin Türkiye için bir kazanç olduğu, avantajlarının kaybedilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Montrö ile boğazların ve Türk karasularının güvenliği sağlanmış olurken, ayrıca denizlerde sağlanan güvenliğin ana karayı da bir anlamda koruma altında tuttuğu ifade edildi. Çanakkale’de Cumartesi günü Montrö enine boyuna konuşuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum