Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CAMİLER İBADETE AÇILIYOR!

İçişleri Bakanlığı, yayınladığı genelgede 29 Mayıs günü itibariyle, cami ve mescitlerde cemaatle birlikte öğle, ikindi ve cuma namazları kılınabileceğini belirtmişti.

CAMİLER İBADETE AÇILIYOR!
28 Mayıs 2020 - 18:09

Genelge kapsamında, cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve cuma namazları kılınacak. Diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için cami ve mescitler açık tutulacak.

ÇANAKKALE'DE HANGİ CAMİLERDE CUMA NAMAZI KILINACAK?

ÇANAKKALE MERKEZ; "18 Mart Camii, Tacettin Arslan Camii, Anafartalar Camii, Arslanca Camii, Baklacı Camii, Barbaros Hayrettin Paşa Camii, Cınbaroğlu Camii, Dumlupınar Camii, Fatih Camii, Hamidiye Camii, Kayserili Ahmet Paşa Camii, Kocatepe Camii, Kurşunlu Camii, Sanayi Sitesi Hüseyin Özcan Camii, Turhan Mildon Üniversite Camii, Mecidiye Camii, Necippaşa Camii, Orta Camii, Piri Reis Camii, Seyit Onbaşı Camii, Şehitler Camii, Tıflı Camii, Yahya Çavuş Camii, Yalı Camii, Kınalı Kuzular Camii.

KEPEZ; "Hacı İhsan Camii, Erenoğlu Camii, Merkez Camii, Yeni Camii, Bademlik Camii, Terzioğlu Camii.

SOSYAL MESAFE KURALINA UYULACAK!

Cuma namazları sosyal mesafe kuralına uyularak camilerin içinde değil dışında kılınacak. Bu nedenle avlusu olan ve çevresi sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek cemaatle namaz kılmaya müsait olan camilerde sadece Cuma namazı kılınabilecek. Avlusu olmayan camilerde ise Cuma namazı kılınmayacak.

Şadırvanlar kapalı olacak ve her namaz kılacak kişi kendi seccadesini evinden kendisi getirecek. Ortak seccade kullanımı olmayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum