Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"BÜROKRATLARIN CEZASINI, VATANDAŞ VE YATIRIMCILAR ÇEKİYOR!"

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Eylül ayı Meclis toplantısı, Çarşamba günü gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, meclis toplantısında yapmış olduğu konuşmasında bürokratlara yüklendi.

"BÜROKRATLARIN CEZASINI, VATANDAŞ VE YATIRIMCILAR ÇEKİYOR!"
13 Eylül 2019 - 14:23

. Semizoğlu, “Liyakat ilkesine dayanmadan atanan bürokratların adeta bir üst akıl tarafından yönetiliyormuşçasına kurumsal hafızadan uzak, tutarsız davranışlarının cezasını ne yazık ki vatandaş ve yatırımcılar çekiyor” dedi. Bir gün beyaz diyen bürokrat, ertesi gün kara diyor vurgusunda bulundu.

ÇTSO Eylül ayı meclis toplantısı Çarşamba günü, ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, liyakat esasına göre atanmayan bürokratların cezasını çekiyoruz dedi.

Semizoğlu yapmış olduğu konuşmasında, “31 Mart yerel seçimlerinden sonra merkez ilçe ve faaliyet alanımızdaki Ezine, Bozcaada, Geyikli, Eceabat gibi bazı belediye başkanlarımıza hayırlı olsun ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Bu ziyaretleri de fırsata çevirdik tabi ki Bozcaada’ya, Ezine’ye buradaki üyelerimiz ile de sohbet etme, sorunlarını dinleme fırsatı bulduk.

Nisan ayı Komite Başkanları Toplantımızda; yine ilk gündem konusu bürokrasi olup her ay komitelerle toplandığımızda kamunun özel sektörle rekabetinden şikayetler ve vize konusunda iş dünyasına kolaylık sağlanması konuları da gündeme gelmişti. Kamu elektrik parası ödemiyor, enerji parası ödemiyor, ısınma parası ödemiyor, personel parası ödemiyor. Özel sektörle rekabet ediyor, bu birçok sektörde başımızda. Yani, üniversitenin yoğurt satması, bazı kamu misafirhanelerinin müşterilere açılması gibi. Tabi bu ilgili sektörleri olumsuz etkiliyor, bu sorunlar konuşulmuştu.

Genel bir sorunumuz olan bürokrasi ile ilgili inanın her kuruma yazıyoruz, bizzat görüşüyoruz. En son da Mülkiye Başmüfettişine ilettim. Sayın Cumhurbaşkanımızı 2018’in Ekim ayındaki Genelgesine rağmen demek ki gerçekten Ankara’da da böyle sıkıntı var. İlimizde de yatırımcı ve iş dünyası olarak bürokrasi en önde gelen sorunlarımızdan biri.

Akla ziyan arkadaşlar. Bir gün beyaz diyen bürokrat ertesi gün kara diyor. Sen dün beyaz demedin mi? dediğin zaman yok söylemedim diyor. Ya utanmıyor musun dediğim zaman, söylemedim diyor. Bunun için bunları bu kürsüden ifade etme ihtiyacı hissettim” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum