Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"BU SEÇİMİN KAZANANININ SEÇİLEN KİŞİLERDEN ÇOK ÇANAKKALE OLMASINI DİLİYORUM"

Çanakkale Kent Konseyi 28 Eylül 2024 Cumartesi günü Başkanlık ve Yürütme Kurulu seçimleri yapılacak.

"BU SEÇİMİN KAZANANININ SEÇİLEN KİŞİLERDEN ÇOK ÇANAKKALE OLMASINI DİLİYORUM"
10 Eylül 2024 - 12:40
Av. Ali Aydın Çalıdağ, 28 Eylül Cumartesi günü yapılacak olan seçimlerde Çanakkale Kent Konseyi Başkan Adayı olduğunu açıkladı.
Çalıdağ yaptığı açıklamada; “Öncelikle Çanakkale Kent Konseyinin gerçek sahibi olan Çanakkale Halkını, bu halk tarafından oluşturulan kentin en önemli aktörlerinden olan Sivil Toplum Kuruluşlarını, Şehrimizin atanmış ve seçilmiş yöneticilerini saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Burada bulunan siz basın emekçilerine de çok teşekkür ediyorum.
Bilindiği gibi, 28 Eylül 2024 günü Çanakkale’mizde, kentlinin yaşamına yön veren idari kararlara, karar alma süreçlerine halkın katılımını sağlama aracı olan Kent Konseyinin Başkanlık ve Yürütme Kurulu seçimleri yapılacaktır. Bu seçimin kazananının seçilen kişilerden çok Çanakkale olmasını diliyorum.
Kent Konseyi Başkanlığı,  hiçbir siyasi etki ve baskı altında kalmadan çalışmayı gerektiren bir görevdir ve kesinlikle siyaset yapılmaması gereken bir görevdir. Nitekim 2017 yılında yapılan Kent Konseyi Başkanlığı seçiminde ele geçirilen Çanakkale Kent Konseyi Fetret Dönemine girmiş ve bu dönemde kaybeden kişiler değil Çanakkale Kenti ve Çanakkale Halkı olmuştur. Böyle bir zaman kaybını Çanakkale bir daha asla yaşamamalıdır.
Çanakkale Kent Konseyinde Çevre Meclisi Başkanı olarak görev yaptığım 4 yıllık sürede ve 20 Kasım 2022 tarihinde seçilmiş olduğum Çanakkale Kent Konseyi Başkanlığı görevim süresince, hem bu yapının işleyişi hakkında kapsamlı bir bilgi birikimine sahip oldum, hem de Kent Konseyinin işleyişini kolaylaştıracak çalışmalara Yürütme Kurulunda birlikte çalıştığım arkadaşlarımla imza attık. Diğer taraftan da; yurdun değişik yerlerinde katıldığım toplantılarda, siyasetten ve kentin idarecilerinden etkilenmeden çalışan tek kent konseyinin parçası olduğumu, bu toplantıya katılan değişik partilerden yerel ve merkezi idare yöneticilerinden duymaktan çok memnun oldum. Bu bağımsız yapıyı daha yukarıya taşımak en önemli hedeflerimden biridir. .   
 Çanakkale Kentlisinin kendisine ve kentine dayatılan hayatı değil, istediği gibi bir hayatı yaşamasını sağladığımızda kentlinin refah seviyesinin, mutluluğunun, ekonomik gücünün, demokrasi inancının ve özgürlüklerinin daha da artacağı inancıyla bu yolda çalışmaya devam etmeye adayım.
Kent Konseyini bilen bir hemşeriniz olarak genel kurul katılımcılarının desteklerine talibim. Sağduyulu ve iradesine ipotek koydurmayacak, kamu kuruluşu, siyasi parti, dernek, oda, meslek örgütü ve sendika temsilcilerinin seçiminin Kentimizin ufkunu açmasını ve hayırlı sonuçlar yaratmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.     
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum