Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"BU SALDIRI KABUL EDİLEMEZ!"

Hakkari Çukurca’da bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan hain saldırıda şehit olan dört askerimizden Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı, dün Ankara Çubuk’ta toprağa verildi.

"BU SALDIRI KABUL EDİLEMEZ!"
22 Nisan 2019 - 10:40

Şehidin cenaze törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na provokatif bir grup tarafından çirkin bir saldırıda bulunuldu. İlçede bir eve sığınan ve zırhlı araçla çıkarılan Kılıçdaroğlu’nun ilk açıklaması “Bu saldırı Türkiye’ye yapılmıştır. Üzüntüm şehide yapılan saygısızlığadır” oldu. CHP Genel Merkezine geçen Kılıçdaroğlu’na çok sayıda partili merkez önüne gelerek destek oldu.

Provokatif saldırı, Çanakkale’de de kısa sürede tepkiyle karşılandı. Başta, Çanakkale Milletvekilleri olan AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Av. Muharrem Erkek olmak üzere çok sayıda siyasi ve STK temsilcisi, olayın kabul edilemez olduğunu belirterek sert ifadelerle olaya tepki gösterdi. Ortak düşünce ise yapılan çirkin saldırının kabul edilemez olduğuydu.

TURAN: “ŞİDDETE HAYIR” Çanakkaleli siyasiler ve STK temsilcileri, sosyal medya hesaplarından peşe peşe kınama açıklaması yaparak yaşanan olayın faillerinin yakalanmasını istedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı kabul edilemez, kınıyoruz ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bazen kızgınlığımız çok olsa da yapılanlardan/söylenenlerden dolayı yüreğimiz acısa da demokrasiden başka, sandıktan başka yolumuz yok. Şiddete hayır.” ifadelerini kullandı.

ERKEK: “YÜREĞİNDE İNSAN SEVGİSİ TAŞIMAK BAŞKA BİR ŞEYDİR” CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, “CHP’yi şehit cenazelerine sokmama talimatı veren, tepkinizi gösterdiniz diyen Bakanların, protesto diyen Valinin olduğu yerde, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk cümlesi ‘üzüntüm şehide yapılan saygısızlığadır’ oldu. Yüreğinde insan sevgisi taşımak başka bir şeydir!” dedi.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, "Ankara Çubuk’ta Şehit askerimizin cenaze törenine katılan Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı; bu ülke vatandaşlarının kardeşce birarada yaşamasına,birlik ve beraberliğine zarar veremeye yönelik bir linç girişimidir.Genel Başkanımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “CHP Genel Başkanı Sn.Kemal Kulıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum.Farklı düşünmenin ve demokratikçe mücadele etmenin haricinde şiddeti kabul etmemiz mümkün değil.Ancak herkesin sağduyulu davranmasının da gerekli olduğu günlerdeyiz.” diye konuştu.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, “Genel başkanımıza yapılan saldırıyı lanetliyorum. Haberi öğrenince Çubuk ilçesi Akkuzulu köyüne gittik. Zırhlı bir araçla köyden çıkarılan Genel başkanımız şu anda genel merkezimizde. Sağlık durumu ve morali iyi. Bu saldırı Türkiye’nin barışına,kardeşliğine, demokrasisine yapılmıştır.” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na üstelik bir şehit cenazesinde girişilen saldırıyı esefle kınıyorum. Tüm insanlığı kucaklayan, sevgi ve barış dilini konuşan Genel Başkanımızın yolu yolumuzdur. Toplumumuzu ayrıştırmak, bölmek isteyenler hedeflerine ulaşamayacaklardır.” diye konuştu.

Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, "Genel Başkanım Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU'na yapılan saldırı; Ülkemizde yeşeren demokratikleşme umuduna yönelik saldırıdır. Saldırıyı kınıyorum.Geçmiş olsun Sayın Genel Başkanım, geçmiş olsun Canım Ülkem" dedi.

Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, “Ankara, Çubuk’ta şehit askerimizin cenaze töreni sırasında Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı, linç girişimini nefretle kınıyorum. Yapılan en başta şehidimize büyük saygısızlıktır. Saldıranların, saldırıyı azmettirenlerin, hedef gösterenlerin yaptığı sadece ülkemizin birlik ve beraberliğine kastetmektir. Bu eylem ülkemize, bizlere, herkese ihanettir. Yapılanları sadece protesto eylemi olarak nitelendiremeyiz. Bunun adı, linç girişimidir. Kimse hafifletmeye kalkmamalıdır. Buna yol açan herkes en kısa sürede yargılanmalı ve gereken en yüksek cezayı almalıdır. Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun, bir daha yaşanmamasını diliyorum.” dedi.

AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız da paylaşımında “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara Çubuk’ta şehit cenaze töreninde yapılan saldırıyı kınıyorum. Siyasetin milletten başka hakemi, sandıktan başka hesap sorma adresi yoktur. Birlik ve beraberliğimizi, ülkemizin huzurunu hedef alan bu tür provokasyonlara fırsat verilmemelidir.” ifadelerine yer verdi.

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ise “Şehit cenazesinde acıyı paylaşmaya gidilen bir ortamda Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırının arkasında neler olduğunu hepimiz çok iyi bilmekteyiz ve bir an önce ortaya çıkarılmasını istiyoruz.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum