Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BOZCAADA'DA SAHİLDE İZİNSİZ KAZI VATANDAŞLAR TARAFINDAN DURDURULDU

Bozcaada’da bulunan Habbele koyunda, yer alan bir işletmenin önündeki sahil şeridinde iş makinesi ile çalışma gerçekleşti. Çalışmayı gören Bozcaada Forum üyeleri, iş makinesinin çalışmasını durdurmak için kepçenin önüne atladılar.

28 Eylül 2019 - 12:15

Kazının izinsiz yapıldığını iddia eden forum üyeleri olayı belgelerle izah ettiler. Sonrasında hem işletme sahibinden hem Bozcaada Belediyesi’nden konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Bozcaada’da yer alan Habbele koyunda yer alan işletmenin önünde, sahil şeridinde bir iş makinesi çalışmalarda bulundu. Çalışmanın izinsiz olduğunu iddia eden Bozcaada Forum üyeleri kendilerini iş makinesinin önüne attılar ve çalışmayı durdurdular. Sahildeki çalışmayı durduran forum üyeleri sonrasında direk Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin’in makamına gittiler ve çalışmanın izinsiz yapıldığını şikayet ettiler.

Bozcaada Forum üyeleri sahilde yapılan bu çalışmanın ilk olmadığını, bölgede yer alan işletme sahibinin yaklaşık 3 yıldır düzenli olarak sahilde iş makineleri ile çalışma yaptırdığını belirttiler.

Forum izinsiz olduğunu iddia ettikleri çalışma ile ilgili, “Bertiz Otel sahibinin Çanakkale Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan almış olduğu izniyle alakasız bir şekilde, videolarda görüldüğü gibi plaj ve sit alanı olmasına rağmen kıyı kenar çizgisi iş makinesiyle çıkar amaçlı tahrip edilmiştir. Aynı işletmenin aynı sahili 3 yıldır iş makineleri ile talan etmesine bugün bir yenisi daha eklendi” açıklaması yapıldı.

Bozcaada Belediyesi konuyla ilgili kendilerine her hangi bir başvuruda bulunulmadığını belirterek, “Bugün itibarıyla İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Eskikule mevkiinde, M.Kemal Özkarahan tarafından mülkiyeti kendisine ait 689 ada 1 ve 2 parsellerin önünde 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre kamuya terk edilen alanda belediyemize her hangi bir başvuru yapılmadan arazi tesviyesi yapıldığı ihbarı alındı.

İhbar üzerine belediyemiz ekipleri ve Jandarma birlikte olay mahaline gidilerek gerekli tutanak ile fotoğraflandırma yapıldı” açıklaması yapıldı.

Öte yandan işletme sahibi Mehmet Kemal Özkarahan tarafından yapılan bir açıklamada elimize ulaştı. İşletme sahibi Özkarahan sahilde yapılan çalışma hakkında, “Çanakkale ili Bozcaada ilçesi Habbele mevkiinde bulunan Bertiz Otel isimli işletmenin sahibi ve işletmecisiyim. Bozcaada ilçesine yaklaşık 15 yıldır 16 milyon dolarlık yatırımlar yapmakta ada halkının ekonomisine katkıda bulunmaktayım. İki gündür Bozcaada Forum tarafından aleyhime sosyal medyada yapılan karalama kampanyasını kınıyor, tarafıma yönelik yapılan hakaret ve saldırılara karşı savunma hakkımı hukuki yollarla çözeceğimi bildiriyorum.

Bu işlem İl Çevre Müdürlüğünden alınan izin çerçevesinde yapılmaktadır. Yapılan kepçe çalışması yaklaşık 60 metrelik tesviye çalışması olup, doğanın bozulması ya da ada topraklarının yok edilmesi söz konusu değildir” cümlelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum