Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"BİZDE BAŞLAYAN İŞ BİTEN İŞTİR"

Ezine'ye bağlı Turizm cenneti olan Geyikli'de Doğalgaz ilk kazı töreni gerçekleştirildi.

19 Kasım 2021 - 16:04
Törene, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Merkez ilçe Başkanı Yıldıray Ölçek, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okundu.

Açılış töreninden konuşan Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu “ Geyikli bugün doğalgaza kavuşuyor. Kazı törenimizi yapıyoruz. Geyiklimizin doğası ve havası temizdir. Ama bundan sonra daha temiz olacak. Soba ve kömür derdi son bulacak. Daha ucuz ve zahmetsiz olan bu hizmete de kavuşmuş olacağız” dedi.

“SENEYE KIŞ GELMEDEN GEYİKLİ ‘YE DOĞALGAZ GELECEK”
Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ” Geyiklimiz idari olarak belde olmasına rağmen başkanımızın yoğun gayretleri Ankara’da bizlerin yoğun destekleri ile AKSA’nın yöneticileri başta olmak üzere büyük bir motivasyonla artık Geyiklimize doğalgaz gelmesinin bugün besmelesini çekiyoruz. Bugün ilk kazmayı vuruyoruz. Bizde başlayan iş biten iştir. Göreceksiniz bugün başlayacağız inşallah bir sene sonra kış gelmeden Geyiklimizde artık evlerimizde doğalgazın yanmaya başladığını göreceğiz. Geyiklimize yazlık derdik. Göreceksiniz artık Geyiklimiz kışlıkta olacak. Esnafımıza söylüyorum yazın gelen misafirlerimiz kışında kalacak. Bundan daha güzel bir memleket var mı? Biz istiyoruz ki tüm Çanakkale’mizde doğalgazın gelmediği yer kalmasın. Geyikli ’ye bu yatırımın maliyeti 26,5 milyon. Rakamı düşünün lütfen. 26,5 milyon sadece doğalgazı Geyikli ‘ye getirmenin bedeli. Çok büyük rakam. 160 km boru döşenecek. Herhangi bir belde olsa sırf belde merkezi olur. Sahili, etrafı var. Direk olay 160 km boru döşenecek. 2022’nin sonbaharında Geyikli merkezdeki vatandaşlarımız doğalgazı evinde kullanmaya başlayacak. Hemen ardından yazlık bölgeleri geçeceğiz, 3-4 sene içerisinde oraya da doğalgaz ulaşacak” dedi.
Konuşmaların ardından protokolün katılımıyla, Geyikli beldesinde, Doğalgaz ilk kazı töreni gerçekleştirildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum