Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BİRGÜL ERKEN'DEN SU ALTINDA 'HAT TRİCK'

Çanakkaleli rekortmen milli sporcusu Birgül Erken, 1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Spor Kulübü Derneği adına yarıştığı Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda 3 altın madalya birden kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.

BİRGÜL ERKEN'DEN SU ALTINDA 'HAT TRİCK'
15 Nisan 2019 - 10:55

Birgül Erken, Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda 4 altın madalya birden alarak Türkiye Şampiyonu oldu. Erken, 3 altın madalyanın yanına bir de bronz madalya eklemekten geri kalmadı.

Birgül Erken, Çanakkale’de 11-14 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenen Serbest Dalış Dinamik- Statik-Hız Apnea Türkiye Şampiyonası’nda 1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Spor Kulübü Derneği adına yarışıyor. Erken, yarışmalarda tüm sporcular arasında bireysel olarak en çok madalyayı kazanan sporcu oldu. 

İlk günün sonunda ilk altın madalyasını elde eden Erken; ikinci gün bir altın daha kazandı. Yarışmanın üçüncü gününde bir altın, bir bronz madalya alarak zorlu bir maratonu başarıyla tamamlayan erken 14 Nisan pazar günü en son 4. altın madalyasını da mono palet dinamik apnea branşından kazanarak Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun düzenlediği Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası Çanakkale Anafartalar Olimpik yüzme havuzunda sabah 9 dan 12'ye kadar sürdü. Kapanış seramonisi  ve ödül töreni saat  12.00 de yapıldı. Dereceye giren sporcuları kupa ve madalyalarını aldılar. Türkiye Şampiyonası sonuçlarına göre milli takıma seçilen sporcular 17-20 Haziran'da İstanbul'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında yarışacaklar.

Tüm yarışmalara katılıp hepsinden madalya alan ve 4 altın madalya 1 bronz madalya ile Türkiye Şampiyonluğu kazanan milli sporcusu Erken, şunları söyledi:

Tüm yarışmalara katılıp hepsinden madalya alan ve 4 altın madalya 1 bronz madalya ile Türkiye Şampiyonluğu kazanan milli sporcusu Erken, şunları söyledi:

“Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda 4 altın madalya kazandım. Ödül töreninde peş peşe üç kez ‘Türkiye Şampiyonu’ olarak kürsüye çıkmaktan ve ayrıca bir de bronz madalya alarak bireysel sıralamada en çok ödül alan sporcu olmaktan büyük onur duydum. Bu onur ve gururu taşımak için sorumluluk ve çalışma azmi ile doluyum. Benim için uğraş veren; üzerimde emeği olan herkese çok teşekkür ederim. İlginize layık olmaya çalışacağım.

Bu defa Türkiye Şampiyonası'nın tüm havuz branşları 4 güne sığdırıldı.  Yüksek tempoda bazen günde 2 tane yarışmayı hallettim. Gücümü bölmeyi ve enerjimi doğru kullanmayı öğrendim. Yarışmada ilk yapılan paletsiz apnea DNF de iyi ve sağlam bir dereceyi yaptım. Yine de bu en iyi derecem değildi; çünkü daha önümde 4 yarışmam gereken müsabaka vardı. Eşit şekilde toplamda 5 yarışma disiplini için kontrollü ve çok dikkatli adımlar atmaya çalıştım.

 Daha iyi performanslarımı Avrupa Şampiyonası’na saklıyorum. Hedefim dünya birinciliği. Bunun için neredeyse 9 yıldır hiç aralıksız antrenman yapıyorum. Çalıştıkça daha iyi olduğumu fark ettim.  Bu özgüvenimi arttırdı. Hedefimi en yükseklere taşıyorum. Biliyorum ki hiç bir şey imkansız değildir.

Henüz yolun başındayız sezon uzun olacak. Şimdiden sonra en çok da denizde antrenman yapacağız. Deniz branşlarında yarışacağız. Öncelikle sağlıklı, keyifli ve bol rekorlu bir sezon olmasını diliyorum. Tüm rekorları Türkiye'ye taşımak için bireysel olarak elimden geleni yapacağım." dedi.

Çanakkaleli millî sporcu olarak Dünya Şampiyonaları’nda Türkiye’yi temsil ederek 3 kez bronz madalya elde eden Birgül Erken, hedefinin milli takıma girerek bu yıl da ülkesini uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek olduğunu dile getirdi.

BİRGÜL ERKEN'İN BAŞARI FORMÜLÜ

4 güne 6 yarışmayı sığdırmanın hiç kolay bir tempo olmadığını, bu yüzden yarışan herkesi kutladığını belirten Birgül Erken, “Bu yarışmaları tamamlamak bile başlı başına bir başarıdır. Ben bu yarışmalar boyunca kendimi muhteşem ve güçlü hissettim; çünkü güzel hazırlanmıştım.

 Bana inanan, beni destekleyen insanlara daha da güçlü ve inançlıyım. Başta sevgili esim Değer Erken olmak üzere hayal ortağım olan herkese özellikle de

1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Spor Kulübü  Derneği'nin Başkan Orhan Dom şahsında derneğin değerli üyelerine,  teşekkür ederim.

 İnanmış bir insanın yüreği cesurdur. Sizi anlayan ve destekleyen aileniz ve dostlarınızdan daha güçlü bir motivasyon yoktur. Yüreğim bu yüzden güçlü ve umut dolu. Hiç bir başarı şans olamaz. Başarının sırrı azimli bir şekilde çok çalışmaktır. Aktif sporculuk yaşamımda daima çok çalışkan bir sporcu oldum.

Çok küçük yaşlardan beri kısıtlı imkanlara rağmen daima sporun değişik branşlarında yarıştım ve başarılı oldum. Atıcılık, yüzme ve voleybol da uzun yıllar lisanslı sporcu olarak yarışmalara katıldım. Her zaman çok çalıştım, yaptığım işe inandım ve azimli tırmanış çizgisini her branşta yakaladım. Destek olunursa sportif başarılarımın katlanarak artacağına eminim. Kendime inancım tam.

Akademik başarıyı ve mesleki başarıyı da her zaman önemsedim. Gerek öğrenciliğimde, gerekse öğretmenlik yaşamımda yaptığım işlerle takdir gördüm. En çok da mümkün değil denildiğinde inat ettim ve mümkün kıldım. Sadece sporda değil tüm yaşamın boyunca inandığımın peşine düştüm. İdeallerimden ve değerlerimden ödün vermedim.

Seçimlerimde bu özgür ruhumun sesini takip ettim. Hayatta daima savaşçı, mücadeleci, pozitif ruhlu, keyfi ıskalamayan, yeni şeyler öğrenmeye tutkun, güçlüklerden yılmayan, meraklı, yaşıtlarımıza örnek, gençlere rol model olmak isteyen bir öğretmen olarak; anne olarak elde ettiğim başarılardan aldığım hazzı tarif edemem. Çünkü yüce bir amaca hizmet eden bir nefer gibi hissediyorum. Bu sorumluluk duygusu ile hareket etmeye çalışıyorum.  Hepsi bu.

 Şimdiden sonra da aynı biçimde çalışkan ve azimli bir sporcu olarak, daha iyi bir beni arayacağım. Şimdiden sorular sormaya başladım bile: Daha iyi nasıl olabilirim?

Özellikle gençlere örnek olmak benim adıma gurur ve onur verici oldu.  Onlara sadece sportif başarı ile yetinmemelerini salık veriyorum. Akademik başarılarını da sürdürmek için gayret göstermelerini çok önemsiyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde pırıl pırıl gençlerde umudumuz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum