Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BİR BAŞARILI OPERASYON DAHA

Omurgasında kitle bulunan hasta, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen başarılı operasyon sonucunda sağlığına kavuştu. Devlet Hastanesi’nde, başarılı operasyonlara bir yenisi daha eklenmiş oldu.

BİR BAŞARILI OPERASYON DAHA
06 Mart 2024 - 11:40
Şiddetli bel ağrısı, yol yürümede zorluk ve bacaklarda güçsüzlük şikâyeti nedeniyle Beyin Cerrahi Polikliniğine başvuran 74 yaşındaki kadın hastanın yapılan tetkikleri sonucunda omurgasında kitle saptandığı belirtildi.
Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Recep Özdek tarafından omurga üzerinde 7 cmx6cmx4cm çaplarında tespit edilen kitle mikro cerrahi yöntemiyle başarılı bir şekilde çıkarıldı.
Klasik omurga ameliyatları ile yapılamayacak kadar riskli olduğu belirtilen ameliyatı Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Recep Özdek’e eşlik eden Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Turgay Parsak, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Buğra Destan, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uğur Kahan Öztürk, Üroloji Uzmanı Dr. Mahir Seyrek ve tecrübeli ameliyathane ekibi ile başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
Beyin Cerrahisi Uzmanımız Dr. Recep Özdek konu ile ilgili “ Hastamızın yapılan tetkikleri sonucunda L3 vertebrasından kaynaklanan retroperitona uzanan kitle saptandı. Omurga tümörleri genellikle beyin cerrahisinin posteriyor yaklaşımlı ameliyat ettiği kitlelerdir. Arteriyor girişimler önündeki anatomik yapılar nedeniyle zor ameliyatlardır. Genel Cerrahi ve Kalp Damar Cerrahisinin uğraşları ile kitleye ulaşılmış mikro cerrahi yöntemi ile kitle tamamen çıkarılmıştır. Ameliyat sonrası takibe alınan hastamız iyi bir nekahat dönemi geçirmektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum